Landstede

Wandelen in Doepark, uitrusten in theehuis

Dat het nieuwe Doepark Nooterhof in deze dagen een prachtige locatie is om te wandelen, behoeft geen nadere toelichting. Daarom is het Theehuis/Earthship ook rond de feestdagen geopend. In het theehuis kun je genieten van een kopje glühwein, warme chocolademelk met slagroom, een plakje krentewegge of oliebollen en appelflappen.

Theehuis/Earthship en Nooterhof in sfeer feestdagen!

Het doepark is in juni van dit jaar geopend. Het Earthship, toonbeeld van duurzaam bouwen, geniet internationale aandacht. Het opvallende gebouw heeft een glazen gevel aan de zuidzijde en is deels onder de aarde gebouwd met behulp van duurzame materialen. Zo is voor de fundering en de muren, gebruik gemaakt van zon 1000 oude autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen. Aan de binnen- en buitenzijde van het gebouw is dit goed te zien. In het interieur is veel mozaïekwerk toegepast. Ook hier is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van restmaterialen.

De afgelopen maanden is gewerkt aan een verdere invulling van het park. Zo is onlangs het zogenaamde knuppelpad gerealiseerd, een mooi aangelegd pad door het bos en over het water. Onderwijsorganisqatie Landstede realiseert er momenteel een nieuwe schoollocatie, waarvan drie opvallende kleurrijke gebouwen inmiddels zichtbaar zijn.

Op de volgende dagen is Doepark Nooterhof geopend tussen 12.00 en 16.00 uur:

- woensdag 23 december

- maandag 26 t/m woensdag 30 december

- zaterdag 2 en zondag 3 januari 2010