NCRV

Dames van Oranje

Kinderen van prinsessen

Woensdag 23 december

18.25 uur, Nederland 2

Woensdag staan in het NCRV-programma Dames van Oranje de kinderen van de prinsessen centraal. De vrouwen hebben allemaal een gezin met jonge kinderen en de Koninklijke Familie is dan ook erg groot. Jetske reist naar Lech, waar de familie vakantie viert en heeft persoonlijk contact met de prinsjes en prinsesjes.

Ook bekijkt Jetske, die zelf moeder is, hoe de prinsessen hun zoons en dochters opvoeden. Ze willen allemaal dat hun kind een zo normaal mogelijke opvoeding krijgt. In hoeverre lukt dit ook echt en is dat überhaupt mogelijk als het hele land let op wat je doet?

NCRV-presentatrice Jetske van den Elsen duikt in de levens van de prinsessen van onze Koninklijke Familie. Stuk voor stuk gewone burgermeisjes die door hun huwelijk met een prins toetraden tot wat voor velen een fascinerende sprookjeswereld is.

Om antwoord te krijgen op haar vragen zoekt Jetske toenadering tot de prinsessen. Binnen de strakke protocollen van de Rijksvoorlichtingsdienst probeert ze toch dichtbij te komen. Daarnaast heeft ze ontmoetingen met uiteenlopende kenners van het koningshuis onder wie historicus Cees Fasseur en royalty-journalist Marc van der Linden.

Jetske van den Elsen is naast meester Frank Visser te zien in De rijdende rechter. Ook presenteert zij bij de NCRV De BZT Show. Daarvoor was zij jarenlang het gezicht van Willem Wever.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in juli 2009.