Gemeente Valkenswaard

A2 Leenderheide-Valkenswaard ter visie

Verbreding A2 Leenderheide-Valkenswaard ter visie

In 2010 is de vernieuwde Randweg Eindhoven verbreed. Door deze uitbreiding zullen er straks meer auto's tegelijkertijd hun weg van de randweg naar het zuiden vervolgen. Om de doorstroming hier te kunnen blijven garanderen, wil Rijkswaterstaat de A2 tussen knooppunt Leenderheide en de aansluiting Valkenswaard op de westelijke rijbaan verbreden met een derde rijstrook. Hiervoor zijn een Ontwerp-tracébesluit (OTB) en Milieueffectrapportage (MER) opgesteld. Die liggen vanaf woensdag 23 december ter inzage.

Knelpunt Randweg Eindhoven
De A2 Leenderheide-Valkenswaard maakt onderdeel uit van de spoedaanpak. Dit omdat het project onderdeel uitmaakt van een belangrijke verbindingsweg (randweg Eindhoven). De wegaanpassing is relatief eenvoudig en draagt direct bij aan een betere doorstroming van het verkeer. De aanleg van de extra rijstrook wordt in 2010 en 2011 gerealiseerd.

In onze provincie worden onder de spoedaanpak ook nog twee andere knelpunten aangepakt die alle samenhangen met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven en de Rondweg 's-Hertogenbosch.

Zienswijzen en inloopavond
Het Ontwerp-tracébesluit (OTB) en de milieueffectrapportage (MER) liggen vanaf woensdag 30 december ter visie, onder andere in het gemeentehuis en in de bibliotheek in Valkenswaard. Tot en met dinsdag 2 februari 2010 kan iedereen zijn zienswijze geven. Het is mogelijk te reageren op alle aspecten van het OTB en MER. Zo kan er bijvoorbeeld ingegaan worden op de wijze waarop de extra rijstrook wordt ingepast of als men denkt dat het persoonlijk belang wordt raakt.

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 21 januari 2010 een inloop-informatieavond over de eenzijdige wegverbreding van de A2 tussen knoopput Leenderheide en aansluiting Valkenswaard. De inloopavond wordt gehouden van 18.00 tot 21.00 uur in Restaurant-Herberg De Scheuter, Dorpstraat 52-54 te Leende.

Tijdens de inloop-informatiemarkt biedt Rijkswaterstaat met behulp van panelen en kaarten informatie over de wegverbreding. Het gaat daarbij om informatie over onder andere geluid, lucht, natuur en landschappelijke inpassing. Specialisten van Rijkswaterstaat staan klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast is het op de avonden mogelijk mondeling zienswijzen te geven op het Ontwerp-tracébesluit en MER bij een notulist van het Centrum Publieksparticipatie. Meer informatie kunt u vinden op de site van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl/A2leenderheidevalkenswaard en www.centrumpp.nl.