Gemeente Midden Delftland


In Maasland rijden wij 30 km/uur!

Deze boodschap kunt u sinds vorige week op verschillende plaatsen op een spandoek langs de weg in Maasland aantreffen. Dat er in Maasland een maximum snelheid van 30 km/uur geldt, is voor iedereen duidelijk. Uit metingen blijkt echter dat de meeste automobilisten zich er niet aan houden.

Op 12 verschillende locaties in het 30 km/uur-gebied in Maasland is de snelheid van het autoverkeer in de maand september nauwkeurig gemeten. De resultaten zijn als volgt:
⢠Gemiddeld rijdt 79% van de automobilisten harder dan 30 km/uur. ⢠De gemiddelde snelheid bedraagt 36 km/uur.
In verhouding tot andere wegen in en om Maasland (50 km/uur en 60 km/uur-wegen) is het snelheidsgedrag op de 30 km/uur-wegen duidelijk slechter.

Dit was een reden voor de gemeente Midden-Delfland om in overleg met de klankbordgroep van bewoners binnen het project âHandhaven verkeersveiligheid Maaslandâ extra maatregelen te nemen. Door middel van spandoeken wordt de automobilist er aan herinnerd om zich aan de 30 km/uur te houden. Tot nu toe gebeurde dat alleen door een verplaatsbaar snelheidsinformatiepaneel langs de weg. Hiermee wordt iedere automobilist geïnformeerd over zijn of haar snelheid.

Politie Haaglanden buigt zich op dit moment over een plan van aanpak om de snelheidshandhaving in Maasland efficiënter en effectiever uit te voeren. Dit doet de politie onder andere op basis van de door de gemeente in september uitgevoerde tellingen en metingen.

Â

Klik door naar

Breed verkeersonderzoek Maasland

banier met tekst '30 km per uur in Maasland' hangend aan een brug