Gemeente Elburg


Persbericht

Elburg, 22 december 2009

Gemeente Elburg doet mee aan landelijk webloket Regelhulp

Vanaf donderdag 17 december is de gemeente Elburg aangesloten op Regelhulp.nl. Dit is de tomtom voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze website leidt mensen door het woud van regelingen, voorzieningen en uitkeringen. Uniek is dat u via Regelhulp direct voorzieningen kunt aanvragen of u kunt aanmelden voor een gesprek, met één formulier én bij verschillende organisaties tegelijk! U kunt de aanvraag ondertekenen met DigiD, uw digitale handtekening.

Landelijk en lokaal loket in één

Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig. En vervoer om naar hun werk te gaan. Of misschien een aangepaste computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties. Het is al een hele toer om uit te zoeken waar je moet zijn voor welke voorziening. En als dat gelukt is, moet je bij iedere instantie opnieuw al je gegevens doorgeven. Regelhulp maakt hier een einde aan! De site wijst u de weg naar de juiste instantie. En u kunt direct via Regelhulp voorzieningen aanvragen of een aanvraag opstarten bij CIZ, UWV, UWV WERKbedrijf (voorheen CWI) en de gemeente Elburg. Met één formulier, waarop uw maar één keer uw gegevens invult. Regelhulp zorgt ervoor dat de juiste instantie de benodigde gegevens krijgt.

Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeente ondersteunt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners van Elburg vinden in Regelhulp lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die de gemeente biedt. En zij kunnen een digitaal formulier invullen. Gewoon thuis, achter de computer, 24 uur per dag zeven dagen per week. Of met hulp van een familielid, kennis of professionele hulpverlener, bijvoorbeeld van MEE-Veluwe.

Zoeken op situatie

De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. U hoeft maar één ding te weten: wat is uw situatie? U heeft bijvoorbeeld een kind met handicap, u komt net uit het ziekenhuis of u ervaart beperkingen door uw leeftijd. Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp u stap voor stap verder. En uiteindelijk weet u welke oplossingen mogelijk zijn, waar u moet zijn en kunt u de meeste zaken direct digitaal regelen! Wie al meer informatie heeft, kan ook zoeken op soort hulp, organisatie of onderwerp.

Meer informatie

Ga naar www.regelhulp.nl en ervaar het gemak van dit digitale loket. Hebt u na het bekijken van de website nog vragen? Mail doeth@elburg.nl of bel 0525 682211 met loket doeth.