Gemeente Elburg


Elburg, dinsdag 22 december 2009

Revitalisering Oosthoek

Op donderdag 17 december 2009 heeft de oplevering plaatsgevonden van de herinrichting van de een deel van de wijk Oosthoek in Elburg. Wethouder Wessel heeft samen met vertegenwoordigers van het wijkcomité met een mobiele kraan het laatste hek verwijderd waarmee de wijk weer symbolisch terug wordt gegeven aan de bewoners.

Afgelopen jaar heeft het oudste deel van de wijk Oosthoek een volledige opknapbeurt ondergaan. De gehele openbare ruimte is opnieuw ingericht. Asfalt is vervangen door geluidsreducerende klinkerverharding en er zijn infiltratieriolen (ca. 2500 m) aangelegd om het hemelwater ter plaatse te laten infiltreren in de grond. Het regenwater blijft op de plaats waar het valt, hierdoor zijn er minder overstortingen op oppervlaktewater en wordt de zuivering minder belast met "schoon"water.

Ook is de parkeergelegenheid uitgebreid (89 st). Omdat dit ten koste ging van het toch al schaars aanwezige groen is getracht door de bewoners een gratis boom aan te bieden voor hun eigen tuin de wijk toch een meer groene uitstraling te geven. Hiervan hebben 17 bewoners gebruik gemaakt. Alle bewoners van de wijk (ca. 285 huishoudens) hebben vrijdag een attentie gekregen in de vorm van een windlichtje.

Cijfers Oosthoek

Totale kosten ca. EUR 2 miljoen

Aantal woningen 285

Oppervlakte trottoirtegels ca. 6380 m2

Oppervlakte klinkerverharding ca. 15.000 m2

Lengte rioolleiding 2.755 m1

Parkeerplaatsen (openbare ruimte) ca 130

Eigen terrein) 95

Groen

Oude situatie: 47 bomen in openbare ruimte

Nieuwe situatie: 42 bestaande bomen

extra bomen in openbare ruimte 41

extra bomen in particuliere tuinen 17
Totaal 100 bomen