Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eindejaarsbijeenkomst

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst heeft deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling een korte terugblik gegeven over het afgelopen jaar en is hij ingegaan op de plannen voor het komend verkiezingsjaar 2010. Daarnaast werden onder het genot van een drankje en een hapje ook dit jaar weer enkele vrijwilligers uit de deelgemeente in t Zonnetje gezet.

Vijf vrijwilligers(groepen) zijn vrijdagavond in het Zonnetje gezet. De heren Ronald Kocke en Arnold Willebrands, mevrouw Riet Hoogstraaten, buurtgroep Nieuw-Crooswijk en Bewonersgroep Goudse Rijweg/Vlietlaan werden door Gerard Schuiling, Michel de Visser en Lucas de Boer bedankt voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor diverse projecten. Het dagelijks bestuur waardeert dit enorm. Daarom worden jaarlijks vrijwilligers of vrijwilligersgroepen in het Zonnetje gezet. Het Zonnetje bestaat uit een prijs van 500. Dit bedrag moet worden besteed aan de organisatie of activiteiten waarvoor de winnaar zich belangeloos inzet. Daarnaast ontvangt de vrijwilliger een oorkonde en een bos bloemen. In de deelgemeentepagina van volgende week zullen de daden van de vijf vrijwilligers(groepen) verder uitgelicht worden. Zij verdienen namelijk alle aandacht.

Speech Gerard Schuiling
In zijn laatste toespraak als deelgemeentevoorzitter ging Gerard Schuiling in op het roerige jaar 2009. Het afgelopen jaar was er volgens het aftredende bestuurslid één met veel ontwikkelingen op diverse terreinen, zoals vorderingen in het gebiedsgerichte werken, de tot teleurstelling wekkende terugval op de Veiligheidsindex en de te langzaam vorderende progressie in de sociale index in een aantal wijken. Uiteraard kwam de begroting van 2010 ook aan de orde: Vanwege een onterechte graai in de kas van de deelgemeenten door het stadsbestuur en de sombere economische vooruitzichten moet de deelgemeenten de komende jaren fors bezuinigen. Voor het jaar 2010, als er een miljoen bezuinigd moet worden heeft de deelraad scherpe keuzes moeten maken.

Pijnlijke ingrepen zijn o.a. het afstoten van accommodaties en de verkleining van het opbouwwerk en kleinere budgetten voor bewonersorganisaties. Gelukkig zien we in onze deelgemeente tal van initiatieven van bewoners die bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van de samenleving, en dat vervult mij met een zekere trots, aldus de deelgemeentevoorzitter. De deelgemeente zal er dan ook alles aan blijven doen om dit te stimuleren. Ik wil de deelraad, onze medewerkers, samenwerkingspartners en u als Kralinger en Crooswijker van harte bedanken voor de inzet in goede en slechte tijden. Ik wil met u het glas heffen op het geluk en de gezondheid van een ieder die zich betrokken weet bij onze deelgemeente. Nogmaals bedankt!