Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bewonersinitiatieven feestelijk van start

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil graag dat bewoners van de wijk elkaar beter leren kennen en de leefbaarheid te verbeteren door gezamenlijke initiatieven. Daarom ondersteunt de deelgemeente de bewoners door geld beschikbaar te stellen voor projecten die voor en door bewoners in hun eigen wijk worden uitgevoerd.

Bomen Koeweide feestelijk verlicht voor kerst
Tijdens deze koude en donkere winterdagen is het buiten somber en saai. Daarom willen de bewoners van de Koeweide en omliggende straten speciaal voor de feestdagen de wijk wat warmer en lichter maken. Rond de Koeweide worden 10 bomen verlicht. Op maandag 21 december 2009 heeft Lucas de Boer, dagelijks bestuurder van de deelgemeente, de bomen op feestelijke wijze verlicht waarna een feestelijk programma startte voor jong en oud.

Foto: De bomen rond de Koeweide zijn feestelijk verlicht. Foto: Karin Oppelland

Opening Winterpark Schuttersveld
De bewoners van de Rijnstraat, Linkerrotte kade, Eduard Jacobstraat, Isaac Hubertstraat en Spiegelnisserkade hebben van 21 tot 28 december 2009 een ijspark op het binnenterrein Schut gerealiseerd. Voor oudere kinderen is er een overdekte ijsbaan met 100 paar schaatsen en voor de allerkleinsten is er een draaimolen en een verlicht treintje. Ook voor eten en drinken wordt gezorgd. Het idee achter deze actie is dat jongeren het idee hebben eens in een pretpark te zijn en bovendien wordt de sociale samenhang hiermee verbeterd.

Foto: Het Winterpark werd maandag officieel geopend door deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling. Foto: Karin Oppelland