Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Aftrap eerste fase herstructurering Linker Rottekade

Op woensdag 16 december 2009 heeft dagelijks bestuurder Lucas de Boer de eerste fase van de herinrichting van de Linker Rottekade op feestelijke wijze ingeluid. Hij onthulde hiervoor een projectbord, waarop deze eerste fase wordt aangekondigd.

Voor de omwonenden, gebruikers van het sportcentrum Het Schuttersveld en de kinderen van de buitenschoolse opvang was een feestmiddag georganiseerd met demonstraties door Soccer Showdown. Kinderen konden geschminkt worden en rondrijden op trikkes (steps met 3 wielen).

Herinrichtingsplannen
De eerste fase behelst de herinrichting van het gedeelte van de Linker Rottekade ter hoogte van het sportcentrum Het Schuttersveld. Geheel in lijn met de sterk verbeterde programmering van het Schuttersveld, die ook aan Minister van der Laan (WWI) is toegelicht, wordt nu het sportcentrum zichtbaarder en toegankelijker gemaakt vanuit de Rottekade. Hierdoor ontstaat tegen de Cruijff- en Krajicekcourts aan een pleinruimte die doorloopt tot aan de Rotte.

Naast dit plan voor de eerste fase is nog een groter kaderplan gemaakt, waarin de aanpak van de Rottekade van Goudsesingel tot en met Boezembocht op hoofdlijnen is uitgewerkt. Dit plan wordt de komende jaren verder ingevuld en uitgevoerd.

Lucas de Boer onthuld het projectbord voor de herinrichting van de Linker Rottekade. Foto: Karin Oppelland