Gemeente Lelystad

Bezemactie houdt winkelgebied sneeuwvrij

Dinsdag 22 december 2009

De gemeente lelystad doet een beroep op de winkeliers in zowel het Stadshart als in de andere winkelcentra om te helpen het winkelgebied begaanbaar te houden. Wethouder Fackeldey heeft daarvoor aan een aantal winkeliers in het nieuwe deel van het Stadshart een bezem uitgereikt.

Goed begaanbaar maken

Na de vele sneeuwbuien van de afgelopen dagen lijkt de ergste koudeperiode achter de rug, maar de gemeente Lelystad geeft aan dat de overlast van de gevallen sneeuw nog wel even kan duren. Het zal nog wel een aantal dagen duren voordat de wegen in de wijken, fietspaden en wandelgebieden weer volledig en goed begaanbaar zijn. Het is nu zaak om ervoor te zorgen dat er overal een goed looppad is en dat smeltwater weg kan. Op die manier kan het dagelijkse leven gewoon doorgang vinden en kunnen ook ouderen weer de weg op. De aandacht van de strooiploegen van de gemeente gaat vooral uit naar de doorgaande wegen. En naar knelpunten in het openbaar gebied, waaronder de winkelcentra. De gemeente doet daarbij wat zij kan, maar doet tevens een beroep op inwoners, winkeliers en het bedrijfsleven.

Beroep op bewoners

De gemeente vraagt alle inwoners om in hun directe woonomgeving de handen uit de mouwen te steken en in de sneeuw aan de slag te gaan. De voorraad strooizout die voor bewoners beschikbaar is bij de wijkposten, wordt vanaf woensdag 23 december weer aangevuld. Bewoners kunnen bij de wijkposten ook terecht voor een bezem. Die stonden -zo lang de voorraad strekt- klaar om bewoners te stimuleren hun vuurwerkafval op te ruimen maar ze kunnen nu alvast ingezet worden bij het sneeuwruimen.

Beroep op winkeliers

Aan een aantal winkeliers in het Stadshart deelt de gemeente Lelystad bezems uit om ze te stimuleren hun eigen stoep schoon te houden. De gemeente zet zich in om het grove werk te doen maar voor de puntjes op de i doet de gemeente een beroep op de winkeliers.

"Onze burger is ook uw klant. We zijn er allemaal bij gebaat dat ze goed in het Stadshart terecht kunnen", is de boodschap van de gemeente aan de winkeliers.

---