Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op 16 december 2009

publicatiedatum: woensdag 23 december 2009

Woensdagavond 16 december waren er weer de bijeenkomsten van De Raad.

In De Discussie kwam de renovatie en uitbreiding van het Comenius College aan de orde. De Discussie adviseerde met uitzondering van de VVD positief. Na verlening van de kredieten in Het Besluit kan het schoolbestuur in overleg met de gemeente overgaan tot de laatste fase van de aanbesteding. Dan zou er in februari met de bouw kunnen worden begonnen.

De deelnemers aan De Discussie waren het erover eens dat de Toekomst rollen en taken Gewest nog een keer in De Discussie moet komen. Men beoogt dan te komen tot een formele standpuntbepaling van de gemeente Hilversum.

De Totaalontwikkeling met jongerenhuisvesting
Koninginneweg/Schoolstraat leidde tot veel vragen in Het Besluit. De raadsleden hadden veel vragen aan wethouder Landsaat en zij vonden het voorstel nog steeds onduidelijk. Na een schorsing nam de wethouder het voorstel terug. Hij beloofde om met een aangepast en gedetailleerder voorstel terug te komen.

Na de behandeling van dit laatste agendapunt nam Beernoud Moojen als nestor van de gemeenteraad in deze laatste vergadering van 2009 traditiegetrouw het woord. Hij vroeg aandacht voor de wijze van vergaderen van de raad. Hij riep zijn mede-raadsleden op om zich meer aan de vergaderdiscipline te houden. Vooral de vele interrupties het afgelopen jaar vonden geen genade in de ogen van de nestor. Hij vond het ook meestal geen interrupties, maar meer het herhalen van de eigen mening en/of een poging om het debat op te rekken met een derde of zelfs vierde termijn. Hij sloot af met iedereen een gelukkig, gezond en gezegend nieuw jaar te wensen.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van De Raad van 16 december. Kijk voor meer informatie op www.hilversumbis.nl