Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2009Z25094

Vragen van de leden Biskop (CDA) en Depla (PvdA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveld-Vliegenthart, over de mbo-keuzegids. (Ingezonden 21december 2009)

1
Kent u het artikel "Flinke ruzie over vergelijken mbo-studies"? 1)
2
Deelt u de mening dat het jammer is dat de presentatie van individuele prestaties van ROC's
2) tot onenigheid heeft geleid? Waar is het volgens u misgegaan? Hoe kan dit voor de toekomst voorkomen worden?

3
Wat vindt u van de mening van de uitgever van de mbo-keuzegids, dat scholen niet met de billen bloot willen? Bent u dezelfde mening toegedaan?
4
Is het waar dat de MBO Raad nu al zes jaar bezig is met een benchmarkproject, maar dat deze benchmark over het jaar 2007 nog niet gepubliceerd is?
5
Is het waar dat men het in de mbo-sector nog met elkaar oneens is over de juiste manier om studiesucces te definiëren en te meten?

6
Bent u bereid bindende afspraken met de sector te maken om nog in 2010 tot nieuwe stappen naar transparantie te komen - zoals het beschikbaar stellen van diverse kengetallen op het detailniveau dat gebruikt is voor de Keuzegids MBO 2010?
7
Bent u bereid actief mee te werken aan de volgende ODInronde, waarvan de resultaten straks onder andere in de Keuzegids openbaar moeten worden?
8
Wanneer maakt u sluitende afspraken over openbaarheid van resultaten van afzonderlijke opleidingen zoals aangekondigd in begroting?

1) Spits, 20 november 2009: "Flinke ruzie over vergelijken mbo-studies"
2) ROC: Regionaal Opleidingscentrum