Politie Hollands Midden

Gouda - Preventieactie politie goed ontvangen

Gouda, 22-12-2009 o De Goudse politie heeft de afgelopen maand vrijwel alle woningen in de wijken Goverwelle en Achterwillens met een bezoek vereerd. De politie bezochten in de avond en nachturen onaangekondigd de woningen ter preventie van woninginbraken.

Bij de controles kwam het menigmaal voor dat bewoners niet hadden opgemerkt dat politieagenten zich toegang tot de woning hadden verschaft via een niet afgesloten deur. Bewoners kregen ter plaatse een preventieadvies van de agenten. Ook nam een aantal bewoners die, door de agenten achtergelaten, zogenaamde witte voetjes hadden aangetroffen, achteraf contact op met de politie om de beveiliging van hun woning te bespreken.

Persoonscontroles Tijdens de nachtelijke controles heeft de politie tijdens persoonscontroles veel informatie verzameld over voertuigen en signalementen. De gegevens die daarmee binnenkwamen worden nader uitgerechercheerd in verband met de gepleegde woninginbraken. In de projectperiode preventie woninginbraken is tot dusver 32 maal ingebroken in Goudse woningen. De politie had in verband met de inbraken vorig najaar zich in eerste instantie geconcentreerd op de wijk Goverwelle. Het aantal inbraken in deze wijk bleef tot dusver beperkt tot vijf. In de wijk Achterwillens werd acht keer ingebroken. Deze en ook de andere wijken werden uiteraard preventief bezocht. Donderdag 10 december werd een woninginbraak gepleegd op de IJssellaan. In deze zaak heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Wat kunt ú doen? De politie vraagt inwoners alert te zijn op verdachte situaties. Een vreemde auto, vreemde personen? Noteer zo veel mogelijk details en bel direct de politie via 1-1-2. Dienstdoende agenten kunnen dan met uw informatie meteen aan de slag.