Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-12-2009

Politie zoekt getuigen woninginbraak

ROOSENDAAL: De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak aan de Potgieterlaan. Drie mannen zouden volgens getuigen maandag rond 15.00 uur hebben ingebroken in een woning. Vervolgens zouden ze zijn weggelopen in de richting van de Helmersflat.

Maandagmiddag kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Potgieterlaan. De daders hadden de poort in de achtertuin en de achterdeur van de woning opengebroken en hadden het huis doorzocht. De daders gingen er vandoor met onder andere sieraden. De wijkagent startte een buurtonderzoek en hoorde hierbij meerdere getuigen die drie mannen hadden zien lopen rond het tijdstip van de inbraak. Getuigen zagen drie mannen met een zware tas in de richting van de Helmersflat lopen. Het is zeer aannemelijk, mede gezien hun zware buit, dat ze hier in een auto zijn gestapt. In de Staringlaan werden de drie door getuigen aangesproken door een man met een hondje. De politie is op zoek naar getuige die meer informatie hebben over deze inbraak. De politie is met name op zoek naar de man met het hondje en zou graag een verklaring van deze meneer opnemen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Van de gedupeerden van de woninginbraak is aangifte opgenomen.

Politie houdt Belg met 200 gram hennep aan dankzij getuige

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag om 11.30 uur een 29-jarige man uit Deurne aan voor het bezit van softdrugs. Rond 11.15 uur meldde een getuige zojuist vermoedelijk een drugsdeal te hebben gezien op de Mondafseweg. De zeer oplettende getuige gaf niet alleen het
signalement van de bestuurder door, maar ook het kenteken van de auto waarin hij reed en de plek in de auto waar de drugs verstopt zaten. De politie trof de auto met bestuurder op de Mondafseweg aan en vroeg of men in de auto mocht kijken. In het voertuig werd, op de door de getuige beschreven plek, een tas gevonden met hierin 200 gram hennep. De hennep is in beslag genomen en de 29-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de man uit Deurne dat hij 900,- voor de hennep had betaald en de drugs had willen meenemen naar België. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling meisje

OUDENBOSCH: De politie kreeg maandag tegen 22.00 uur melding van mishandeling aan de Molenstraat. Bij aankomst van de politie bleek dat een groepje kinderen regelmatig speelt in een brandgang aan de Molenstraat. Ook zouden ze met sneeuwballen gooien. Een omwonende stoorde zich hieraan en er ontstond een woordenwisseling tussen de man en de kinderen. Na de woordenwisseling kwam een 14-jarig meisje uit Oudenbosch met een leeftijdsgenootje de brandgang in. Het meisje verklaarde tegenover de politie dat de man haar meerdere malen bij de keel pakte en haar een duw gaf. Hierna zou hij haar met een stok hebben geslagen. Van het meisje is aangifte opgenomen.
De politie hield een 58-jarige man uit Oudenbosch aan op verdenking van de mishandelingen.
De verdachte ontkende de beschuldigingen en verklaarde dat het meisje hem beschuldigde van beledigingen. Ook zouden de kinderen meerdere keren tegen zijn poort aan hebben getrapt. Hij voelde zich door dit alles bedreigd en duwde het meisje weg waardoor ze ten val kwam. De verdachte ontkende de aangeefster te hebben geslagen. Dinsdag is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

ROOSENDAAL: De politie kreeg maandag aan het einde van de middag melding vanuit een woning in de wijk Parklaan-Hoogstraat. Hier zou een man zijn moeder bedreigen. Bij aankomst bleek een 43-jarige man uit Roosendaal bij zijn 80-jarige moeder in de woning te zijn. Hij wilde niet vertrekken voordat hij geld van de vrouw had gekregen. Toen de politie aankwam pakte de agressieve man een asbak met vermoedelijk de bedoeling hiermee te gaan gooien. Na dreiging met pepperspray zette de man de asbak weg. De man wilde de woning niet verlaten. Hierna werd hij onder verzet aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een AU-dagvaarding.

Man en vrouw aangehouden na mishandeling en vernieling

ROOSENDAAL: De politie hield maandagmiddag twee mannen aan op de Balladeberg. Even voor 13.00 uur meldde een getuige dat er een ruzie was tussen een man en een vrouw op de Balladeberg. Bij aankomst van de politie was een 21-jarige man de band van zijn auto aan het
verwisselen. De te verwisselen band vertoonde een groot gat. Ook zaten er gaten in de achterklep van de auto. De 22-jarige betrokken vrouw had een dikke lip. Beide inwoners van Roosendaal wilden niets
verklaren. Hierop hield de politie beiden aan. De man werd aangehouden voor mishandeling van de vrouw. In zijn auto werden ook nog eens 100 XTC-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De vrouw is aangehouden voor de vernieling.
Beide verdachten wilden niets verklaren. In overleg met het OM werd daarom de mishandeling en de vernieling geseponeerd. Voor het bezit van de drugs wordt dossier tegen de man opgemaakt.

Extra alert op woninginbraak tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen gaan veel mensen naar familie of vrienden. De inbrekers weten dit uiteraard ook en zien vaak aan een woning dat de bewoners niet thuis zijn. De politie Midden en West Brabant roept dan ook iedereen op om het huis goed af te sluiten en aan de buren te vragen of zij extra alert willen zijn. Zien uw buren iets verdachts, laat hen dan meteen 112 bellen.

Algemene tips:
Laat geen toilet- of badkamerraampjes open staan als u weggaat. Sluit al uw ramen en doe alle buitendeuren goed op slot. Dus de deur niet zomaar dichttrekken, maar goed afsluiten met de sleutel.
Gaat u een avondje uit, laat dan licht branden en sluit de gordijnen. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
Laat nooit een raam open staan, ook niet om bijvoorbeeld de kat naar binnen en buiten te laten gaan.
Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Geen briefje aan de voordeur met mededelingen die erop wijzen dat u niet thuis bent.
Leg nooit sleutels onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot. Hang geen touwtje uit de brievenbus.
Laat geen ladders en ander opklimmateriaal (vuilcontainers) zo maar op uw achterplaats staan. Die horen veilig opgeborgen in garage of schuur.
Gaat u met vakantie, vraag dan uw buurman op uw woning te letten. Vraag hem om de brievenbus te ledigen en er voor te zorgen dat uw woning eruit ziet alsof u gewoon thuis bent.
Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het keurmerk SKG 2 sterren met R. Zie voor meer informatie www.politiekeurmerk.nl. Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie. Denk, als het gaat om de veiligheid in uw buurt, niet te snel: Dat zijn mijn zaken niet.

Als elke seconde telt, kunt u 112 bellen, maar als het ook zonder zwaailicht kan, belt u 0900-8844 (lokaal tarief). Voor nog meer tips kunt u kijken op www.politiemwb.nl > preventief.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-12-2009 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |