Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 22-12-2009

Arrestatie na belediging

WAALWIJK: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.00 uur in de hal van een hotel aan de van Andelstraat een 51-jarige man uit Den Bosch aangehouden voorbelediging. De Boschenaar schold de agenten onder andere uit voor Gestapo en klootzakken.

De agenten waren eerst naar het fastfood restaurant gegaan omdat er een melding was binnen gekomen dat daar een man zich erg vervelend naar het personeel gedroeg en ook klanten lastig viel. Ter plaatse bleek dat de bedoelde man al vertrokken was Hierna gingen de agenten naar het hotel waar hij zou verblijven. Daar bleek hij in de centrale hal te zitten. Hij gedroeg zich direct agressief naar de agenten, dat hij ondersteunde met het roepen van diverse scheldwoorden en
beledigingen. De verdachte werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is met het beledigen doorgegaan tot en met de voorgeleiding op het politiebureau bij de hulpofficier van justitie. Hij werd ingesloten.

Haarlemmer (48) misdraagt zich in hotel

KAATSHEUVEL: De politie heeft maandagavond op aanwijzing van de Beveiligingsdienst een 48 jarige gast aangehouden in een hotel aan de Horst voor lokaalvredebreuk.

De dronken man had in het restaurantgedeelte, terwijl hij onder invloed was van alcohol, zich misdragen. Hij had gasten angst
aangejaagd en beledigd. Zijn gedrag was zodanig dat kinderen er overstuur van raakten en diverse mensen het restaurant verlieten. Medewerkers van het hotel spraken met hem af dat hij om verdere problemen te voorkomen op zijn kamer zou blijven. Toen hij hieraan niet voldeed, werd hem gevorderd het hotel te verlaten. De man voldeed hier niet aan waarna de politie werd gewaarschuwd. De verdachte verklaarde alcoholist te zijn. Hij had op zijn kamer wijn en rum gedronken, waarna hij naar de eetzaal was gegaan. Hij toonde veel spijt van zijn gedrag.

Achtergelaten kentekenplaat leidt naar doorrijder

WAALWIJK: Een 36-jarige Waalwijker is maandagavond aangehouden nadat hij met zijn auto was op het Hoogeinde was doorgereden na een
aanrijding. Hij reed tegen een geparkeerde auto. De politie
achterhaalde de bestuurder, doordat op de plaats van de aanrijding een kentekenplaat was achtergebleven.

Rond 21.30 uur hoorde een bewoner op het Hoogeinde een knal. Hij keek naar buiten en zag een lichtkleurige Mercedes wegrijden in de richting van de A-59. Hij zag ook dat een geparkeerde auto was aangereden, het voorspatbord was beschadigd. Op straat lag een kentekenplaat die kennelijk van de auto was gevallen die doorgereden was. De getuige pakte de plaat op en belde de politie. De getuige zag die auto vervolgens nog twee keer door de straat rijden. De politie arresteerde een 36-jarige Waalwijker. Deze man gaf toe te zijn doorgereden. Wel verklaarde de verdachte dat hij nog terug gereden was naar de auto en toen een briefje onder de ruitenwisser had gedaan met zijn
telefoonnummer. De politie heeft echter geen briefje op de auto aangetroffen.

Sneeuwbalgooier doet aangifte van mishandeling

WAALWIJK: Het gooien van sneeuwballen tegen de ramen van huizen in de wijk de Gaard is gisterenavond rond 20.00 uur uit de hand gelopen. Een bewoner zou een jongen die tot een groep behoorde die sneeuwballen tegen zijn raam hadden gegooid, hebben mishandeld.

Een groep kinderen gooiden daar gisteravond sneeuwballen tegen de ramen van huizen aan. Een van de bewoners, rende nadat een van zijn kinderen door de harde knallen wakker, was geworden naar buiten om verhaal te halen. Hij was namelijk zo geschrokken dat hij bang was dat de ruit zou sneuvelen. De jeugd sloeg op de vlucht, achtervolgd door de bewoner. Een van de kinderen die niet zo hard kon rennen viel op de grond en werd achterhaald door de bewoner.

De 13-jarige jongen uit Sprang Capelle verklaart dat de bewoner hem toen tegen zijn rechteroor en op zijn wang sloeg. Daarna had de man hem bij zijn nek gepakt en omhoog getrokken. Hij moest van de man zijn moeder bellen. Aan haar legde de man uit wat er was gebeurd. De man zou hem toen nog geschopt hebben.

De politie heeft de 43-jarige verdachte aangehouden. Hij ontkent te hebben geslagen. Wel had hij de jongen omhoog getrokken en aan een arm vast gehouden. De knul had in zijn hals duidelijke striemen, het rechteroor was rood, hij had achter op zijn hoofd enkele blauwe plekken. De jongen zou naar de huisartsenpost gaan.

Extra alert op woninginbraak tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen gaan veel mensen naar familie of vrienden. De inbrekers weten dit uiteraard ook en zien vaak aan een woning dat de bewoners niet thuis zijn. De politie Midden en West Brabant roept dan ook iedereen op om het huis goed af te sluiten en aan de buren te vragen of zij extra alert willen zijn. Zien uw buren iets verdachts, laat hen dan meteen 112 bellen.

Algemene tips:

* Laat geen toilet- of badkamerraampjes open staan als u weggaat.
* Sluit al uw ramen en doe alle buitendeuren goed op slot. Dus de deur niet zomaar dichttrekken, maar goed afsluiten met de sleutel.
* Gaat u een avondje uit, laat dan licht branden en sluit de gordijnen. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
* Laat nooit een raam open staan, ook niet om bijvoorbeeld de kat naar binnen en buiten te laten gaan.

* Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten.
* Geen briefje aan de voordeur met mededelingen die erop wijzen dat u niet thuis bent.

* Leg nooit sleutels onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot.
* Hang geen touwtje uit de brievenbus.

* Laat geen ladders en ander opklimmateriaal (vuilcontainers) zo maar op uw achterplaats staan. Die horen veilig opgeborgen in garage of schuur.

* Gaat u met vakantie, vraag dan uw buurman op uw woning te letten. Vraag hem om de brievenbus te ledigen en er voor te zorgen dat uw woning eruit ziet alsof u gewoon thuis bent.

* Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het keurmerk SKG 2 sterren met R. Zie voor meer
informatiewww.politiekeurmerk.nl.

* Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie. Denk, als het gaat om de veiligheid in uw buurt, niet te snel: Dat zijn mijn zaken niet.

Als elke seconde telt, kunt u 112 bellen, maar als het ook zonder zwaailicht kan, belt u 0900-8844 (lokaal tarief). Voor nog meer tips kunt u kijken opwww.politiemwb.nl> preventief

Auteur Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-12-2009 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |