Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise meiden krijgen eigen plek

In veel wijken vallen meiden tussen wal en schip. De meeste wijkactiviteiten en het jongerenwerk trekken in de praktijk voornamelijk jongens.

Fotobijschrift: Een heleboel dolblije meiden, tijdens de opening van de allereerste Meidenvilla in Charlois vorige week. (foto: fotopersbureau Cor Vos) De deelraad in de deelgemeente Charlois heeft zich daarom lange tijd hard gemaakt voor een veilige plek, speciaal en alleen voor meiden. En dat is gelukt! Op woensdag 16 december opende bestuurder Lionel Martijn de deuren van de eerste Meidenvilla in Charlois. Tegelijkertijd onthulde hij daar de nieuwe naam voor de villa: The butterfly House.

Met de opening kunnen de Charloise meiden nu echt samen verder bouwen aan een eigen plek in de wijk, vol met activiteiten. Zo kunnen zij samen komen om bijvoorbeeld huiswerk te maken, mee te doen aan cursussen en workshops, voorlichting te krijgen over allerlei zaken waar zij mee te maken hebben of om gewoon lekker te kletsen in de loungehoek. Het is vooral de bedoeling dat zij die activiteiten zelf gaan organiseren, voor zichzelf en voor hun medebezoekers. Charlois Welzijn en Youth for Christ gaan gezamenlijk aan de slag om hen daarbij te helpen.