NIBRA

Hulpverlening Jaap Edenweg, Den Haag

Den Haag 22 december 2009
Vanmiddag omstreeks kwart voor drie is een gedeelte van het schermdoek dak van de schaatsbaan aan de Jaap Edenweg bezweken door de sneeuw. Niemand raakte hierbij gewond.

Het personeel van de schaatsbaan in de Uithof werd vanmiddag verrast door vallend sneeuw van het dak in het middengedeelte. De brandweer is daarna ter plaatse gevraagd voor expertise op instortingsgevaar.

Het middengedeelte bestaat uit spanten met daar overheen schermdoek. Door de hoeveelheid sneeuw is het schermdoek gescheurd en kwam de sneeuw naar beneden. Met bouw en woning toezicht, de constructeur en de brandweer is de constructie bekeken. Deze heeft te leiden onder de druk van de sneeuw. De kans van instorting is reëel.

De brandweer heeft daardoor besloten om een gehele ontruiming van de Uithof in te zetten uit veiligheidsoverwegingen. Na de ontruiming is er een plan in werking gezet om de sneeuw op het schermdoek te verwijderen. Dit zal een geruime tijd in beslag gaan nemen. Als de sneeuw is verdwenen zal de constructie vakkundig bekeken en gerepareerd moeten worden.

Onder het betreffende middengedeelte waren op het moment geen mensen aanwezig. Er heeft zich geen persoonlijk letsel voorgedaan. De schade zal nader bekeken moeten worden en zal oplopen naar mate de schaatsbaan gesloten blijft.