Gemeente Veenendaal


Veenendaal genomineerd voor "Beste politiekeurmerk Veilig wonen gemeente 2009"

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft Veenendaal met de nieuwbouwwijk Dragonder-oost genomineerd voor de prijs âBeste Politiekeurmerk Veilig Wonen gemeente 2009â. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de gemeente die een voorbeeldfunctie heeft vervuld bij de invoering van dit keurmerk.

Â

Een onafhankelijke jury beoordeelt de projecten (zowel nieuwbouw- als bestaande bouwprojecten) op basis van de gestelde richtlijnen. De winnende gemeente ontvangt ⬠5000,- en de genomineerden ontvangen ⬠1000,- te besteden aan woning- en wijkveiligheid.

Â

Veilige Wijk

De jury heeft op vrijdag 11 december Veenendaal bezocht en is door wethouder Sanders ontvangen. Tijdens een korte presentatie is onder andere ingegaan op de bouwplannen voor de wijk Veenendaal-oost die ook geheel volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zal worden gebouwd. Daarna is de jury rondgeleid door Dragonder-oost. In deze wijk zijn alle 804 woningen gecertificeerd. Deels heeft deze wijk ook het keurmerk Veilige Wijk, voor het andere deel wordt deze certificering op korte termijn verwacht. Voor de ontwikkeling en realisatie van de wijken Dragonder-oost en Veenendaal-oost is het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost verantwoordelijk.

Â

De andere gemeenten die meedingen naar de prijs zijn Amstelveen en Almere. De prijsuitreiking vindt begin 2010 plaats. Zie voor meer informatie ook www.politiekeurmerk.nl.