Provincie Flevoland
18 sollicitanten vacature burgemeester Noordoostpolder

Publicatiedatum: 23 december 2009

Er zijn 18 reacties gekomen op de openstaande functie van burgemeester in de Noordoostpolder. De sollicitatietermijn is gesloten enCommissaris van de Koningin Leen Verbeek heeft de binnengekomen reacties genventariseerd.

Opdrie na hebben alle kandidaten ervaring in het openbaar bestuur. Van de 18 sollicitanten zijn er zes lid van het CDA, zeven zijn lid van de VVD, drie sollicitanten zijn lid van GroenLinks, n sollicitant is lid van de CU en n kandidaat is partijloos.

Procedure

De procedure is gestart nadat burgemeester Van Rappard heeft aangekondigd zijn ambt per 1 mei 2010 te willen neerleggen. Daarop heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder in overleg met Verbeek een profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld.

Selectie van kandidaten

Nu de sollicitatietermijn is gesloten, begint de daadwerkelijke selectie van de kandidaten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Noordoostpolder in maart haar aanbevelingen over de kandidaten openbaar maakt.Deze aanbevelingen zendtde raaddoor naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.