Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen helpt actief bij opvang daklozen

Rode Kruis-Vlaanderen heeft in de afgelopen dagen actief meegewerkt aan oplossingen voor de opvang van daklozen in Vlaanderen en Brussel. Daarmee wil de organisatie haar inzet voor de zwakkeren in onze maatschappij beklemtonen.

In Gent zorgt Rode Kruis-Vlaanderen â op vraag van en in samenwerking met de Stad Gent â voor de tijdelijke winteropvang van daklozen. Van 15 december 2009 tot 15 maart 2010 wordt aan de Port Arthurlaan nachtopvang georganiseerd voor maximaal 30 personen.

In Brussel heeft Rode Kruis-Vlaanderen op de volgende plaatsen het nodige materiaal geleverd voor de opvang van daklozen :
- In het Sint-Pietersziekenhuis zijn - op vraag van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering en op initiatief van Minister Grouwels - 54 veldbedden met bijhorende dekens geleverd en geïnstalleerd. Deze opvang is recent verplaatst naar een groter pand gelegen in de Trooststraat te Schaarbeek.

- Voor het Brussels Platform voor Armoede werden in de Dupontstraat te Schaarbeek 50 dekens geleverd.

- Aan het Centrum van het Jonge Kind te Ganshoren zijn 20 dekens afgeleverd. Ondertussen is deze opvang gesloten.

In de komende uren worden 45 slaapzakken gebracht voor extra opvang die wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Steenokkerzeel, dat de hulp van het Rode Kruis heeft ingeroepen.

Ook in Sint-Niklaas draagt het Rode Kruis zijn steentje bij : voor de tijdelijke opvang van daklozen in het centrum voor jeugdtoerisme is de dagpermanentie immers mee waargenomen door een plaatselijke Rode Kruisvrijwilliger.

Mechelen, 23 december 2009

(c) 2009 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20