Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-12-2009

Man aangehouden na vondst hennepkwekerij

CHAAM: De politie kreeg maandagmiddag melding van een hennepkwekerij aan de Industriestraat. Bij controle van een woning door de verhuurder ontdekte deze een kleine hennepkwekerij en meldde dit bij de politie. Deze ruimde de kwekerij met 17 hennepplanten en hield de 46-jarige bewoner van het huisje aan. Deze verklaarde de hennep te telen in verband met financiële problemen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeman aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een supermarkt aan de Haagdijk zag maandag even voor 17.00 uur hoe een winkeldief een paar blikjes drank wegnam. De man werd aangehouden en gevraagd de zakken van zijn jas te legen. Hierop probeerde de man weg te lopen. Het personeelslid van de supermarkt pakte de man bij zijn jas en voerde hem mee naar kantoor. Hier bleef de man verbaal bedreigend en pakte de supermarktmedewerker bij zijn kleding. Deze voelde zich door de situatie dusdanig bedreigd dat hij de man in het gezicht sloeg, aldus zijn eigen verklaring tegenover de politie. Van de man is aangifte opgenomen.
De 21-jarige verdachte uit Breda is door de politie overgenomen en meegenomen naar het politiebureau. Hij had als gevolg van de klap een blauw oog en een van zijn tanden was afgebroken. In de politiebus was de verdachte agressief en richtte vernielingen aan aan het voertuig. Tijdens verhoor verklaarde de man dat hij met zijn vrienden voor de grap een filmpje wilde maken voor youtube en het niet als diefstal was bedoeld. Hij ontkende de diefstal te hebben gepleegd en de
winkelmedewerker te hebben bedreigd. De vernielingen in de politiebus zou hij per ongeluk hebben aangericht.

Politie houdt man aan in zaak gekloonde auto

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 44-jarige Bredanaar aan voor heling en/of oplichting. Eind oktober had een 31-jarige man uit Grave een auto gekocht via Marktplaats. Korte tijd later kreeg hij van de RDW te horen dat het chassisnummer en het kenteken van zijn auto niet bij elkaar hoorden. Hierdoor bleek dat er met de auto was gerommeld en deze waarschijnlijk was 'gekloond'. Dat wil zeggen dat het originele voertuig is omgekat en hierdoor precies lijkt op een al bestaande auto. Het gaat hierbij over het algemeen om gestolen voertuigen. Na het 'klonen' van de auto wordt deze verkocht.
De gedupeerde deed aangifte bij de politie Gelderland Midden. Deze stuurde de aangifte door naar het korps Midden en West Brabant. Hier werd dinsdag de verdachte aangehouden. Hij verklaarde de auto slechts enkele maanden in zijn bezit te hebben gehad en zelf ook te zijn opgelicht. Na verhoor is de man in de loop van dinsdagmiddag
heengezonden.

Extra alert op woninginbraak tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen gaan veel mensen naar familie of vrienden. De inbrekers weten dit uiteraard ook en zien vaak aan een woning dat de bewoners niet thuis zijn. De politie Midden en West Brabant roept dan ook iedereen op om het huis goed af te sluiten en aan de buren te vragen of zij extra alert willen zijn. Zien uw buren iets verdachts, laat hen dan meteen 112 bellen.

Algemene tips:
Laat geen toilet- of badkamerraampjes open staan als u weggaat. Sluit al uw ramen en doe alle buitendeuren goed op slot. Dus de deur niet zomaar dichttrekken, maar goed afsluiten met de sleutel.
Gaat u een avondje uit, laat dan licht branden en sluit de gordijnen. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
Laat nooit een raam open staan, ook niet om bijvoorbeeld de kat naar binnen en buiten te laten gaan.
Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Geen briefje aan de voordeur met mededelingen die erop wijzen dat u niet thuis bent.
Leg nooit sleutels onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot. Hang geen touwtje uit de brievenbus.
Laat geen ladders en ander opklimmateriaal (vuilcontainers) zo maar op uw achterplaats staan. Die horen veilig opgeborgen in garage of schuur.
Gaat u met vakantie, vraag dan uw buurman op uw woning te letten. Vraag hem om de brievenbus te ledigen en er voor te zorgen dat uw woning eruit ziet alsof u gewoon thuis bent.
Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het keurmerk SKG 2 sterren met R. Zie voor meer informatie www.politiekeurmerk.nl. Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie. Denk, als het gaat om de veiligheid in uw buurt, niet te snel: Dat zijn mijn zaken niet.

Als elke seconde telt, kunt u 112 bellen, maar als het ook zonder zwaailicht kan, belt u 0900-8844 (lokaal tarief). Voor nog meer tips kunt u kijken op www.politiemwb.nl > preventief

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-12-2009 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |