Northern Trust uitgeroepen tot Europese cliënten relatiemanager van het jaar op de bijeenkomst voor de Europese Prijzen van 2009 van ICFA 23/12/2009 12:43

PR Newswire

LONDEN, December 23 /PRNewswire/ --

- Heeft daarnaast de prijs voor de Nederlandse conservator voor het tweede achtereenvolgende jaar gekregen

Northern Trust (Nasdaq: NTRS) is uitgeroepen tot de Europese cliënten relatiemanager van het jaar en conservator van het jaar: Nederland, op de Internationale Conservator en Fondsenadministratie (ICFA) tijdschriftprijzen voor 2009.

De prijsuitreiking, die jaarlijks in Londen gehouden wordt, richt het spotlicht op de Europese markt voor dienstverlening voor waardepapieren. Een groep scheidsrechters heeft winnaars in elk van de 27 categorieën gekozen uit inzendingen die voldeden aan een serie criteria waaronder aanzienlijke hoeveelheid nieuwe cliënten, vernieuwing, technologie en automatisering en ook vragen die specifiek betrekking hebben op de specifieke categorie.

"Wij zijn verheugd dat wij deze prijzen ontvangen hebben als een erkenning van onze uitmuntendheid in het beheer van relaties met cliënten en oplossingen als conservators", zei Peter Holman, hoofd van de afdeling dienstverlening aan cliënten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) voor de activiteiten van het beheren van bezittingen van Northern Trust. "Bij Northern Trust zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze cliënten beter van dienst te zijn. Recente ontwikkelingen zijn onder meer het bieden van milieuanalytische oplossingen voor cliënten om de koolstofvoetafdruk van hun investeringen te meten en cliënten te blijven helpen door de ingewikkelde ontwikkelingen van de evoluerende pensioenmarkt te laveren via onze Praktijk voor Oplossingen voor Pensionering."

"In voorgaande jaren waren misschien een goede reputatie, een gladde marktpresentatie en een paar aanbevelingen van een aantal cliënten van hoge kwaliteit genoeg om een prijs te winnen", zei Jon Green, de uitgever van ICFA. "Dit jaar moesten bedrijven die voordrachten deden, een paar stapjes verder gaan. De antwoorden vinden op de vele vragen die wij stelden, betekende vaak dat wij een aanzienlijke hoeveelheid tijd moesten steken in het volgen van hun operationele afdelingen."

ICFA magazine, eigendom van Incisive Media, wordt verspreid onder meer dan 7.000 besluitnemers in de conservatorindustrie en fondsenadministratie. Zijn doelstelling is een bondige informatiebron en een internationale gids te zijn op het gebied van trends in de industrie, problemen en zakelijke processen.

Over Northern Trust
Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een vooraanstaand aanbieder van investeringsbeheer, bezittingen- en fondsenadministratie, bankoplossingen en vertrouwelijke diensten voor bedrijven, instellingen en rijke personen overal in de wereld. Northern Trust, een financieel holdingbedrijf, heeft zijn hoofdkwartier in Chicago en kantoren in 18 Amerikaanse staten en 16 internationale kantoren in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en de Azie-Pacifieke regio. Op 30 september 2009 had Northern Trust bezittingen met een waarde van US$3,6 biljoen onder beheer en US$611 miljard aan bezittingen onder investeringsbeheer. Northern Trust onderscheidt zich al 120 jaar als een leider in de industrie door het combineren van uitmuntende dienstverlening en expertise met vernieuwende producten en technologie. Meer informatie staat op www.northerntrust.com.

Northern Trust is actief in Australië als een buitenlandse geautoriseerde instelling die deposito's aanneemt (buitenlandse ADI) en wordt gereguleerd door de Australische Toezichthoudende Regelgevende Instantie (Australian Prudential Regulation Authority).

Northern Trust in Hong Kong is een fondsenbedrijf gereguleerd door de Securities and Futures Commission (Commissie voor Waardepapieren en Termijncontracten).

Northern Trust in Singapore is een buitenlandse groothandelsbank, gereguleerd door de Monetaire Autoriteit van Singapore (Monetary Authority of Singapore).

Northern Trust werkt in China als een Vertegenwoordigend kantoor en wordt gereguleerd door de Chinese Bankreguleringscommissie (Chinese Banking Regulatory Commission).

Northern Trust (Guernsey) Limited, Northern Trust Fiduciary Services (Guernsey) Limited, Northern Trust Fiduciary Company (Guernsey) Limited en Northern Trust International Fund Administration Services (Guernsey) Limited hebben een licentie van de Guernsey Financial Services Commission (Commissie voor financiële diensten).

Northern Trust International Fund Administrators (Jersey) Limited en Northern Trust Fiduciary Services (Jersey) Limited worden gereguleerd door de Jersey Financial Services Commission (Commissie voor financiële diensten).

Northern Trust Global Services is toegelaten en wordt gereguleerd in Nederland door De Nederlandsche Bank.

Northern Trust Global Services Limited Luxemburg Branch wordt geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Services Authority en in Luxemburg door de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) en Northern Trust Luxembourg Management Company S.A. wordt gereguleerd door de CSSF.

Northern Trust Global Services Limited - Abu Dhabi. Vertegenwoordigend kantoor, vergunning nummer 13/238/2008.

In gevallen waar de eenheden van Northern Trust in het VK gereguleerde zaken doen, worden zij geautoriseerd en gereguleerd in het Verenigde Koninkrijk door de Financial Services Authority.

Northern Trust International Fund Administrators (Ierland) Limited en Northern Trust Fiduciary Services (Ierland ) Limited worden gereguleerd door de Financial Regulator.

De Northern Trust Company is actief in Canada als The Northern Trust Company, Canada Branch, die een geautoriseerd buitenlands bankkantoor is volgende de Bank Act (Canada). Diensten in Canada die te maken hebben met trustee activiteiten worden geboden door de volledige dochteronderneming The Northern Trust Company Canada, een geautoriseerd trusteebedrijf volgens de Trust & Loan Companies Act (Canada). Deposito's bij The Northern Trust Company en zijn geassocieerde bedrijven en dochterondernemingen worden niet verzekerd door de Canada Deposit Insurance Corporation.

Northern Trust Global Services Ltd (UK) Sweden Filial is een door de BCD geregelde tak van Northern Trust Global Services Ltd, een bedrijf dat geautoriseerd en gereguleerd wordt in het Verenigde Koninkrijk door de Financial Services Authority ('FSA').

http://www.northerntrust.com

EMEA, Camilla Greene, +44-(0)-20-7982-2176, cg81@ntrs.com, of VS, Canada & APAC, John O'Connell, +1-312-444-2388, jo45@ntrs.com, beide van Northern Trust






-