Politie Brabant Zuid-Oost

Politie waarschuwt voor babbeltruc om opgenomen geld te ontvreemden en zoekt getuigen

Eindhoven, 22-12-2009 o Op maandag rond 15.45 uur is een 82-jarige man uit Eindhoven bestolen van zijn envelop met contant geld. De man had geld opgenomen bij een poststeunpunt op de Leenderweg en liep met zijn weggestopte envelop over straat.

Bij zijn geparkeerde auto werd hij aangesproken door een man en een vrouw. Zij vroegen, in een onbekende taal, naar een bepaalde straat. Er kwam nog een man bij staan. Eén van de mannen had een krant bij zich en probeerde duidelijk te maken wat hij wilde. Maar het slachtoffer kwam er met de drie personen niet uit. Het drietal is vervolgens weggelopen richting de Plaza. De man merkte dat de envelop met geld niet meer in zijn binnenzak zat.

De politie van Eindhoven Stratum vraagt of iemand misschien iets gezien heeft. Daarnaast waarschuwt de politie mensen om niet afgeleid te raken door andere personen als ze net geld hebben opgenomen.

Signalement man 1.


- licht getinte huidskleur


- ongeveer 1,70 meter


- slank postuur


- donker bruin haar

Signalement vrouw


- licht getinte huidskleur


- ongeveer 1,60 meter


- iets gezet postuur


- donker kort haar

Signalement man 2.


- licht getinte huidskleur


- ongeveer 1,70 meter


- slank postuur


- donker bruin haar


- lichte jas

Alle personen hadden een verzorgt uiterlijk.

Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met politie Eindhoven Stratum via nummer 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar via 0800-7000.