Gemeente Zoetermeer

Hondenkaart Oosterheem wordt gewijzigd

De gemeente is bezig de hondenkaart voor Oosterheem aan te passen. Met de inbreng van bewoners van Oosterheem komt de nieuwe versie tot stand. De bewoners konden de afgelopen weken en tijdens een informatiebijeenkomst hun mening geven en voorstellen doen. Dat is ook nog mogelijk tot 1 februari 2010. Daarna wordt de hondenkaart vastgesteld.
De aangepaste hondenkaart Oosterheem is in te zien op het publieksplein in de hal van het Stadhuis, bij het informatiecentrum Oosterheem en de wijkpost Oosterheem. Ook is de aangepaste kaart te vinden op www.zoetermeer.nl/oosterheem.

Reden voor de aanpassing is het feit dat de wijk Oosterheem in ontwikkeling is en er situaties veranderd zijn. Voor een beter evenwicht in de uitlaatmogelijkheden is opnieuw naar de losloopplekken gekeken. Begin 2012 wordt de hondenkaart voor heel Zoetermeer (inclusief Oosterheem) herzien en opnieuw vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden op www.zoetermeer.nl/oosterheem.

Honden mogen in Zoetermeer alleen aangelijnd worden uitgelaten, met uitzondering van speciaal aangewezen plaatsen en routes. Het achterlaten van hondenuitwerpselen is altijd en overal verboden, behalve in het struikgewas. Daarbuiten geldt een opruimplicht. Deze regels gelden zowel in gebieden waar honden moeten zijn aangelijnd, als op plaatsen waar honden los mogen lopen, ook op de speciaal aangelegde hondenuitlaatveldjes. De persoon die de hond uitlaat is verantwoordelijk voor de eventuele `ongelukjes' van de hond. Speciale zakjes zijn verkrijgbaar bij elke wijkpost en kunnen in elke afvalbak in de hele stad worden gedeponeerd.