Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 23-12-2009

Politie op zoek naar getuigen overval

MAARTENSDIJK Op maandagochtend 22 december is omstreeks 07.50 uur een vrouw in haar woning aan de Dorpsweg overvallen.

Die ochtend werd het slachtoffer in haar woning verrast door drie mannen die binnen waren gekomen. Vervolgens bedreigden ze haar en eisten geld. Het slachtoffer wist op een onbewaakt moment uit haar woning te vluchten en heeft toen geprobeerd voorbijrijdende automobilisten te laten stoppen. Toen dit niet lukte, is zij in haar nachtkleding en op blote voeten naar de buren gelopen en is de politie gealarmeerd.
De politie is op zoek naar getuigen. Wellicht hebben getuigen drie mannen verdacht zien rondlopen in de buurt van de woning aan de Dorpsweg. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

Beroving pizzakoerier

ZEIST- Op dinsdag werd een pizzakoerier bestolen van zijn beurs. Omstreeks 19.20 uur reed een 16-jarige jongen uit Zeist over de Nijenheim. Hij had eten bij zich voor bezorging. Plotseling werd hij tegengehouden door een groep jongens. Door de groep werd vervolgens het eten uit de box gehaald. De jongen pakte vervolgens zijn eten weer terug en wilde wegrijden. Op dat moment werd zijn portemonnee uit zijn broek gepakt door een van de jongens. De berover verdwenen vervolgens. De politie verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844, district Binnensticht.

Fijne feestdagen, hou de feestdagen feestelijk!

REGIO UTRECHT Tijdens de twee kerstdagen en oudjaarsdag lopen inwoners in onze regio een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak. De kans is twee keer zo groot in vergelijking met de andere weken tijdens de donkere dagen. Dit blijkt analyse van de Politie Utrecht. De politie roept inwoners op om ervoor te zorgen dat de woningen er bewoond uitzien.

De afgelopen jaren vonden op de decemberfeestdagen in de regio Utrecht op allerlei locaties meer woninginbraken dan normaal plaats. Op de kerstdagen bijvoorbeeld was dit vorig jaar 75 keer en het jaar ervoor zelfs 122 keer. Doordat veel mensen bij elkaar de feestdagen vieren, is het kennelijk voor inbrekers makkelijk om hun slag te slaan. Uit de analyse die de Politie Utrecht heeft gemaakt blijkt ook dat de inbrekers vooral s middags en s avonds toeslaan. Omdat op die tijdstippen veel bewoners uit hun woningen weg zijn. Politie en veiligheidspartners adviseren bewoners om bij vertrek de volgende acties te nemen:


- lichten aanschakelen als het donker wordt (evt. met behulp van een tijdschakelaar)


- ook de kerstboomverlichting binnen en buiten aan te zetten


- de lichten aan het begin van de nacht uit te schakelen (thuisblijvende buren kunnen hier wellicht een rol in spelen)


- waardevolle spullen zoals tvs, fototoestel, cameras, telefoons, laptops uit het zicht te houden


- ramen sluiten en deuren in het slot draaien met de sleutel eruit


- auto voor de deur of oprit te plaatsen


- post weg te (laten) halen


- informeer buren dat u weg bent


- bij verdachte situaties (overmatige interesse van onbekenden voor een woning, inbraakgeluiden) de politie te bellen op het alarmnummer 112

Politie en partners hopen hiermee dat de inbrekers minder de kans krijgen en de feestdagen dit jaar feestelijk verlopen. Op de site www.stopdecriminaliteit.nl staan tips om woninginbrekers te voorkomen.