Politie Haaglanden

Persberichten 22 december

Haaglanden, 23-12-2009

Negentien autos gebruikt als glijbaan
Den Haag Een drietal jongeren gebruikte dinsdagmorgen 22 december rond 03.15 uur negentien op de Van de Spiegelstraat geparkeerde autos als klimtoestel. Naar aanleiding van een melding van een omwonende, gingen politieagenten in de omgeving direct op zoek naar het drietal. Zij hielden twee Hagenaars van 21 en 22 jaar oud aan, die voldeden aan het doorgegeven signalement. Op in totaal negentien voertuigen was goed te zien dat erop was geklommen en vanaf gegleden. Vanwege alle sneeuw was niet zichtbaar of de voertuigen hierbij schade hadden opgelopen.

Twee jongeren aangehouden voor mishandeling
Den Haag Bij een feest in een dansgelegenheid aan de Prinsegracht hielden politieagenten maandagavond 21 december twee jongeren aan. Tijdens een feest dat werd bezocht door circa 250 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar ontstonden enkele opstootjes. Een 16-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij een 14-jarige plaatsgenoot een kopstoot had gegeven. Beveiligingsmedewerkers droegen een 16-jarige Haagse die een 14-jarig meisje had geslagen - aan de agenten over. Beide aangehouden jongeren werden ingesloten op een politiebureau.

Agressieve foutparkeerder
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagavond 21 december rond 19.00 uur op de Parallelweg een voertuig dubbel geparkeerd staan op de rijbaan. Net op dat moment kwamen twee personen onder wie de bestuurder - vanuit een winkel aanlopen. De agenten wezen de bestuurder er vervolgens op dat het niet handig was om op deze wijze op de Parallelweg te parkeren, zeker gezien de weersomstandigheden en de drukte. Zij vroegen de man door te rijden. De 36-jarige man uit het Belgische Gent reageerde hierop geïrriteerd en op het moment dat de agenten doorreden, riep hij hen nog iets na. Op de vraag wat hij zei, reageerde de man zich opnieuw agressief. Een legitimatiebewijs wilde hij niet overhandigen, de agenten moesten zijn kenteken maar natrekken. Hierop hielden de twee agenten de man aan, om op het bureau alsnog zijn identiteit te achterhalen. Zijn auto mochten zij echter niet van de rijbaan halen, de man weigerde herhaaldelijk zijn sleutels af te geven. Toen de man vervolgens naar de agenten uithaalde, gebruikten zij pepperspray. Hierop reageerde de man in eerste instantie niet: hij rende naar de overkant van de straat, pakte een fiets en wilde deze naar de agenten gooien. Na opnieuw peperspray te hebben gebruikt, gaf de man zich over en kon hij worden overgebracht naar een politiebureau.

Ruit vernield door vuurpijl
Leidschendam Door een vuurpijl knalden maandag 21 december rond 21.15 uur een aantal ruiten uit de sponningen van een woning aan de Prinses Annalaan. Agenten vonden de stok van de vuurpijl op de galerij. De bewoner zorgde zelf voor afdichting van de ramen voor de nacht en doet vandaag aangifte.

Auto ramt lichtbak
Wateringen Door de gladheid ramde maandag 21 december om 11.30 uur een auto een langwerpige lichtbak van een tankstation aan de Wipppolderlaan. Door de gladheid gleed de auto van de 24-jarige Hagenaar rechtdoor tegen het bord aan. Zijn auto raakte dusdanig beschadigd dat hij weggesleept moest worden. De exploitant van het tankstation en de Hagenaar regelen via de wederzijdse verzekeringsmaatschappijen de schade.

Gladheid brengt diefstal aan licht
Delft Politieagenten zagen maandag 21 december op de Kloosterkade een scooter zonder kentekenplaat rijden. De bestuurder maakte er wheelies mee. De agenten wilden de man controleren en spraken hem aan. Bij het zien van de agenten gaf de man vol gas en ging er vandoor. Dankzij de gladheid kwam hij echter niet ver. De man viel, liet de scooter achter en ging te voet verder. In een doolhof van gladde brandgangen wist de man uiteindelijk te ontkomen. De scooter werd in beslag genomen; deze bleek eerder deze maand in Delft gestolen te zijn.

Opgepakt met pepperspray
Zoetermeer Een getuige zag dinsdag 22 december omstreeks 03.20 uur een jongen op de Amsterdamstraat die pepperspray bij zich zou hebben. Gewaarschuwde agenten controleerde op grond van een duidelijk signalement een 17-jarige jongen uit Zoetermeer. Deze ontkende in eerste instantie dat hij pepperspray bij zich zou hebben. Toen agenten hem fouilleerden vonden zij in zijn jaszak een busje pepperspray. Aangezien pepperspray verboden is hielden de agenten de Zoetermeerder aan. De jongen zit nog vast voor verhoor.