Politie Hollands Midden

Meld misstanden rondom Oud & Nieuw

Hollands Midden, 23-12-2009 o Wanneer u tijdens of in de aanloop naar oud & nieuw iets ziet gebeuren dat niet door de beugel kan, aarzel dan niet en grijp in! U kunt meer doen dan u denkt. De campagne Nederland Veilig roept op om in te grijpen bij agressie en criminaliteit op straat.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar u kunt helpen. Ziet u iets gebeuren:

1. Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan. 2. Bel 1-1-2. 3. Blijf bij het slachtoffer. 4. Maak fotos voor de politie en meld je als getuige

Heeft u beeldmateriaal gemaakt waarop bijvoorbeeld te zien is hoe iemand een auto in brand steekt, vuurwerk in een brievenbus gooit of een bushokje naar de filistijnen helpt? Dan kunt u dit via het uploadformulier aan ons sturen. Hiermee helpt u de politie bij het opsporen en vervolgen van de daders.

-beeldmateriaal

Bel 112 als... ... er haast bij is. Dus als u bijvoorbeeld:

een ongeluk ziet gebeuren; slachtoffer bent van een misdrijf; iemand een bushokje ziet vernielen; iemand een auto in brand ziet steken.

Uw telefoontje komt in de centrale meldkamer van politie, brandweer en ambulance terecht. Die zorgt ervoor dat de benodigde hulpdiensten zo snel mogelijk op weg gaan.

Bel 0900-8844 als... u iets verdachts wilt melden. Dus wanneer u bijvoorbeeld:

vermoedt dat uw buurman in illegaal vuurwerk handelt; merkt dat er een illegaal vreugdevuur wordt gepland.

Het gaat dan om minder spoedeisende zaken. De politie beoordeelt uw telefoontje en gaat ermee aan de slag. Dit gebeurt niet altijd dezelfde dag. Spoedeisende meldingen gaan voor.

Anoniem iets melden Heeft u kennis van criminele activiteiten en blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.