Politie Hollands Midden

Gouda - Politie houdt 23 verdachten aan

Gouda, 23-12-2009 o De politie van Gouda heeft sinds vrijdag 18 december in totaal 23 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en overvallen. Door het inzetten van meer agenten en rechercheurs verwacht de politie binnenkort nog meer aanhoudingen te kunnen doen.

In het weekend kon de Goudse politie bij ernstige voorvallen onmiddellijk al vijf verdachten aanhouden. De politie heeft met extra agenten het toezicht in de buurten geĂŻntensiveerd. Hierbij werden maandag op verschillende plekken in de stad nog eens 9 jongeren aangehouden.

Tijdens het intensieve toezicht van agenten op dinsdagavond werden opnieuw 14 jongeren aangehouden. Een aantal jongens werd aangehouden omdat ze met ijsballen naar een autos gooiden of automobilisten lastig vielen. Tegen deze verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Er zitten op dit moment nog 7 verdachten vast, 4 daarvan sinds afgelopen weekend.

Oproep getuigen De politie doet een dringende oproep aan getuigen van baldadigheid of geweld die zich nog niet hebben gemeld te bellen via telefoonnummer 0900-8844. Ook wordt nogmaals gewezen op het telefoonnummer meld misdaad anoniem: 0800-7000. De politie wil zo snel mogelijk daders aanhouden en roept daarom op bij incidenten direct 1-1-2 te bellen.