Politie Gelderland-Zuid

Lijnbus van Veolia weggenomen

Nijmegen, 22-12-2009 o Dinsdagmiddag tussen 12.00 uur en 12.20 uur werd in Nijmegen vanaf de Spoorstraat, tegenover het busstation, een daar geparkeerde lijnbus van Veolia weggenomen. Toen de buschauffeur terugkeerde van pauze bleek de, overigens lege, bus weg. In de loop van de middag werd het voorval aan de politie gemeld. Via de politiemeldkamer werden alle surveillance-eenheden op straat gewaarschuwd naar de bus uit te kijken, maar tot dusver ontbreekt elk spoor.

Inmiddels heeft de chauffeur zich aan het politiebureau gemeld en is er aangifte opgenomen. Omstreeks het middaguur parkeerde de 52-jarige man, na een ritje vanuit Limburg, de bus aan de linkerzijde van de Spoorstraat. Dit is de weg evenredig aan de Tunnelweg richting het busstation, waar vaker meerdere bussen tijdelijk stil staan. Even later bleek de bus, die uit en afgesloten was, verdwenen. De bus staat gesignaleerd, aanvullend doet de politie een oproep aan een ieder op straat om mee uit te kijken.

Het 'signalement' van de bus luidt:

* een lijnbus van Veolia transport

* voorzien van belettering/reclame kleur rood-wit-zwart
* kenteken BP-GL-40

Mensen die de (lege) bus ergens zien (rijden) of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nijmegen, telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 23-12-2009 8:34 | © Regio Gelderland-Zuid |