Gemeente Dalfsen

Raadsamendement Rosengaarde

23-12-2009

Het college van burgemeester en wethouders kan het raadsamendement dat de gemeenteraad op 14 december vaststelde slechts gedeeltelijk uitvoeren. Het afgeven van objectgebonden, overdraagbare gedoogbeschikkingen voor recreatiewoningen is niet mogelijk.

Wel gaat het college in overleg met de provincie Overijssel over het voorontwerp bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan wordt uiterlijk 1 maart ter visie gelegd.

De gemeenteraad heeft in een amendement aangegeven om objectgebonden gedoogbeschikkingen te willen verstrekken aan alle eigenaren van recreatiewoningen gelegen in het bestemmingsplan van de Rosengaardeweg, die nog niet zo'n beschikking hebben. Bovendien wil de raad dat op korte termijn in overleg getreden wordt met de provincie Overijssel over het verschil in interpretatie van de Provinciale Omgevingsverordening en dat de uitkomst daarvan opgenomen wordt in de Nota van reacties. Het ontwerp bestemmingsplan moet voor 1 februari 2010 ter visie liggen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld dat het verlenen van objectgebonden gedoogbeschikkingen juridisch niet mogelijk is. Dit zou leiden tot besluiten die strijdig zijn met het recht en algemeen belang. Omdat de gemeenteraad bevoegd is tot het vaststellen van bestemmingsplannen wil het college, overeenkomstig de wens van de gemeenteraad, in overleg treden met de provincie Overijssel en een ontwerpbestemmingsplan vóór 1 maart ter visie leggen.