Gemeente Leidschendam-Voorburg


De Ruyterstraat in Leidschendam-Zuid heeft een mooi park

23 december 2009 - Wethouder Eppe Beimers heeft op woensdag 16 december het nieuw aangelegde park in de Zeeheldenwijk officieel in gebruik genomen, door de aanleg van het laatste speeltoestel.

Eind september hebben zon 40 bewoners van de Zeeheldenwijk in Leidschendam-Zuid meegedacht met de gemeente over het opknappen van de groenstrook aan de De Ruyterstraat. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het realiseren van de bewonerswensen.

Voor iedereen wat te doen
Avontuurlijk spelen voor kinderen, wandelen (met de hond) en een plek voor jongeren is waar de bewoners van de Zeeheldenwijk behoefte aan hebben. Daarom is er in de groenstrook naast officiële speelplekken voor kinderen, ook avontuurlijk spelen mogelijk gemaakt.

Het geasfalteerde pad kan gebruikt worden als skateroute, er is een trekbootje in het water en er is een vlonderpad door het riet aangelegd.
Aan de hondenliefhebbers is ook gedacht. Langs de De Ruyterstraat is een hondenroute waar de honden aangelijnd moeten worden en voor de rest van het gebied geldt een loslooproute.
Verder wordt nog nagedacht over een jongerenhangplek aan de Vlietweg grenzend aan de Sijtwendetunnel.

Speeltoestellen aan De Ruyterstraat