Politie Groningen

Woensdag 23 december 2009

Provincie Groningen, 23-12-2009

Delfzijl: overval sporthal beheerder

Dinsdagavond werd de 23-jarige beheerder van een sporthal aan het Skagerrak in Delfzijl door een onbekende man beroofd. Het slachtoffer werd in de hal door een gemaskerde man aangesproken. De verdachte bedreigde de beheerder en eiste het aanwezige geld. De weekopbrengst van een paar honderd euro werd door de beheerder aan de verdachte gegeven. Hierop maakte deze zich uit de voeten. De verdachte droeg een bivakmuts en een zwarte jas met capuchon. De man is ongeveer 1.85 m, heeft een slank postuur en sprak met een buitenlands accent. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen die de verdachte misschien omstreeks 23.00 uur de sporthal in hebben zien gaan.

Hoogezand: hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Castor heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij leeggehaald. Tijdens een reguliere controle troffen agenten de kwekerij op de zolder van de woning aan. Deze zolder bleek ingericht als droogruimte waar diverse droogrekken stonden opgesteld. Op de zolder lag vervolgens een grote hoeveelheid henneptoppen te drogen. Ruim 42 kilo gedroogde toppen werden in beslaggenomen en vernietigd. Ook de aanwezige apparatuur werd weggehaald. De politie hield de 48-jarige bewoner en de 41-jarige eigenaar van de kwekerij aan.

Groningen: Dronken man bezoekt kroeg ondanks lokaalverbod

De politie heeft dinsdagnacht in een café aan de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en had bovendien een lokaalverbod voor het betreffende café. De man is overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij wordt later gehoord.

Loppersum: automobilist onder invloed aangehouden door burgers

De politie heeft op de Westeremdenweg in Loppersum een 61-jarige man uit Stedum aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen zagen de man rijden en vertrouwden het niet. Zij hebben de man daarop klem gereden en de politie gebeld. Agenten die op de melding afkwamen lieten de man vervolgens blazen. De blaastest wees uit dat de man ruim
1,70 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod opgelegd en ontving een proces-verbaal.