FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Bovag laat werknemers in de kou staan

Volgens FNV Bondgenoten laat Bovag de werknemers in de kou staan. De werkgeversorganisatie weigert namelijk de cao voor kleinmetaal te ondertekenen. Dit in tegenstelling tot alle andere werkgeversorganisaties.

De werknemers van de Bovaggarages en -tweewielerbedrijven krijgen nu niet de vrije crisisbestrijdingsdagen en de 1,5 procent loonsverhoging per 2011. Oudere werknemers krijgen geen garantie dat zij hun VUT-rechten behouden bij WW.

Jan Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten: "Voor de Bovag-werknemers in de motorvoertuigen heeft dit grote consequenties. Zij zijn het kind van de rekening en dat accepteren wij niet. Wat ons betreft zetten we alles in om Bovag te dwingen de cao te ondertekenen, zodat de werknemers niet de dupe worden van de onverantwoordelijke houding van de Bovag. Het woord is nu aan de leden."

Niet alleen FNV Bondgenoten maar ook de andere werkgeversorganisaties, CNV Vakmensen en De Unie vinden dat de Bovag zichzelf buitenspel zet. En zijn ze niet meer welkom bij de besturen en zakelijke contacten van Metaal & Techniek: zoals de Vakraad, Pensioenfonds PMT, Schade NV en MN Services.

FNV Bondgenoten stuurt een uitnodiging naar de leden om ze te informeren en uit te nodigen voor een ledenraadpleging in de derde week van januari. Tijdens deze bijeenkomst zal worden gesproken over mogelijke vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld stevige acties.