Watersportverbond - KNWV

Inschrijving toertocht Grote Rivieren nu geopend

woensdag 23 december 2009

Het duurt nog even voordat het zover is, maar u kunt zich nu al voorbereiden op een leerzame zomer. De inschrijving voor de educatieve vaartocht Grote Rivieren is namelijk nu geopend.

Toertocht 2009 Hoe ga je als recreant om met de grote beroepsvaart? Hoe manoeuvreer je op de druk bevaren Grote Rivieren en in drukke sluizen? Speciaal voor diegenen die willen genieten van varen in vrijheid en veiligheid is er de Grote Rivierentocht 2010.

Een educatieve vaartocht die langs en over knelpunten van beroeps- en pleziervaart voert. Onder leiding van ervaren instructeurs leer je verantwoord te varen op de Grote Rivieren en wordt je stapsgewijs vertrouwd gemaakt met het beroepsverkeer en situaties waarin handelen en manoeuvreren geboden is.

De toertocht onder leiding van Ronald Spijkerman zal plaatsvinden van 29 augustus tot en met 4 september 2010. U kunt het verslag van de editie van 2009 vinden onder www.watersportverbond.nl/motorboot. De planning voor de tocht van 2010 is ook al gemaakt. De etappes zullen, afhankelijk van weer en waterstand, zijn:

* Toertocht 2009 Wijk bij Duurstede - Tiel

* Tiel - Den Bosch

* Den Bosch - Lith

* Lith - Grave

* Grave - Nijmegen

* Nijmegen - Giesbeek

U kunt zich aanmelden voor de tocht bij coordinator Ad Hennekes via het emailadres henad@hetnet.nl of telefonisch via 06-22788616. Meer informatie over de overige educatieve tochten kunt u op een later tijdstip lezen op www.watersportverbond.nl/motorboot. Daar vindt u op een later tijdstip ook het inschrijfformulier.