Deelgemeente Osdorp Amsterdam



---

De nieuwe Rintje Ritsma's

23 december 2009
In Osdorp wordt flink doorgeschaatst. De ijsbaan op het Osdorpplein was tot de kerstvakantie alleen beschikbaar voor basisscholen uit de omgeving.

Wethouder sport Achmed Baâdoud moedigde de kinderen aan tijdens hun eerste schaatsles. "Als je zo doorgaat, sta je straks in het Thialf"!

Het stadsdeel heeft de ijsbaan dit jaar midden op het Osdorpplein aangelegd. Dat is handig voor de ouders: terwijl de kinderen hun rondjes oefenen hebben de ouders tijd voor kerstinkopen. Vorige week was de ijsbaan exclusief gereserveerd voor de scholen in Osdorp. De leraren begeleidden de jongste kinderen die voor het eerst op schaatsen staan. "Het is belangrijk dat alle kinderen deze traditie van ijspret meemaken", aldus een gymleraar. Traditie of niet, de tijd van Friese doorlopers is voorbij. Met de rode hockeyschaatsen is het makkelijker om `pootje over' te schaatsen.

Schaatsen met Baadoud

Warme chocolademelk

Wethouder Achmed Baâdoud deelde warme chocolademelk uit tijdens de schaatsles. Met sport in zijn portefeuille heeft hij zich ingezet voor de ijsbaan: "Ik vind het mooi om te zien dat ouders ook meeschaatsen". De ijsbaan blijft de hele kerstvakantie open voor publiek. De kinderen uit Osdorp kunnen dus nog even dooroefenen. De nieuwe Rintje Ritsma's komen straks uit Nieuw West.

Baadoud deelt warme chocolademelk uit


---