Politie Hollands Midden

Datum: 23 december 2009

(

Gouda Politie houdt 23 verdachten aan
De politie van Gouda heeft sinds vrijdag 18 december in totaal 23 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en overvallen. Door het inzetten van meer agenten en rechercheurs verwacht de politie binnenkort nog meer aanhoudingen te kunnen doen.

In het weekend kon de Goudse politie bij ernstige voorvallen onmiddellijk al vijf verdachten aanhouden. De politie heeft met extra agenten het toezicht in de buurten geïntensiveerd. Hierbij werden maandag op verschillende plekken in de stad nog eens 9 jongeren aangehouden.

Tijdens het intensieve toezicht van agenten op dinsdagavond werden opnieuw 14 jongeren aangehouden. Een aantal jongens werd aangehouden omdat ze met ijsballen naar auto's gooiden of automobilisten lastig vielen. Tegen deze verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Er zitten op dit moment nog 7 verdachten vast, 4 daarvan sinds afgelopen weekend.


Oproep getuigen

De politie doet een dringende oproep aan getuigen van baldadigheid of geweld die zich nog niet hebben gemeld te bellen via telefoonnummer 0900-8844. Ook wordt nogmaals gewezen op het telefoonnummer meld misdaad anoniem: 0800-7000. De politie wil zo snel mogelijk daders aanhouden en roept daarom op bij incidenten direct 1-1-2 te bellen.

Gouda Overval op bloemenwinkel
Een ongeveer 17-jarige jongen heeft dinsdag 22 december omstreeks 14.30 uur een gewapende overval gepleegd op een bloemenwinkel aan de Ridder van Catsweg. De jongen bedreigde het personeel en deed een greep in de kassa waarna hij wegrende in de richting van de Riethoek. De politie heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de overvaller, maar heeft hem niet meer aangetroffen. Ook werden deelnemers van Burgernet gevraagd uit te kijken naar de overvaller. De overvaller heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en droeg een blauw/rood geruite jas (soort ski-jack) met een capuchon. Rond 16.00 uur werd de Burgernetactie weer beëindigd. De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Politie houdt man aan op verdenking van heling
De politie heeft op dinsdag 22 december om 19.30 uur een 19-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van heling. Hij werd bij de Stevensbloem gezien met de fiets die onlangs gestolen was. De man verklaarde de fiets voor 70 euro van een bekende te hebben gekocht. De fiets vertoonde toen diefstalkenmerken: het slot was doorgeslepen.
De man heeft afstand gedaan van de fiets en deze wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Reeuwijk Politie zoekt getuigen inbraak supermarkt C1000
Op woensdag 23 december omstreeks 04.30 uur is er ingebroken aan de voorzijde van de C1000 supermarkt te Reeuwijk. De onbekende daders hebben de schuifdeuren geforceerd en eenmaal binnen een grote hoeveelheid rookwaren gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets bijzonders hebben gezien dat verband kan houden met deze gepleegde inbraak. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

In verband met de gewapende overval op de supermarkt van 16 december heeft de politie donderdagochtend 23 december op de Zoutmanweg te Reeuwijk een passantenonderzoek gehouden. Mensen die over meer informatie beschikken omtrent deze gewapende overval worden verzocht zich alsnog te melden.


-- Einde berichten --