Gemeente Coevorden

Coevorden heeft eigen 14 + netnummer

woensdag 23 december 2009

14 0524! Sla het nummer op in het geheugen van uw telefoon of schrijf het in uw telefoonklappers, agenda's of op uw lijstje belangrijke telefoonnummers: Iedereen die de Gemeente Coevorden wil bellen, kan op de telefoonnummers 14 0524 of 14 0591 de gemeente bereiken. Of misschien makkelijker te onthouden: 14 gevolgd door het eigen netnummer.

"We hebben het over het landelijke traject '14 + netnummer', dat houdt in dat iedereen het nummer 14 kan bellen, gevolgd door het eigen netnummer" aldus burgemeester Bouwmeester. "Binnen de gemeente Coevorden bevinden zich twee netnummergebieden: 0524 en 0591. Aangezien het grootste deel van onze gemeente het netnummer 0524 heeft, zal In de praktijk in Coevorden het nummer 14 0524 het vaakst worden gebeld".

Coevorden heeft samen met de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen het 14+netnummer uitgerold. "Een goede samenwerking is erg handig omdat de grens van de netnummers niet correspondeert met de gemeentegrenzen. In de praktijk betekent dit dat zowel Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen bereikbaar zijn onder het nummer 14 0591. Door het inspreken van de gemeentenaam kom je vervolgens bij je eigen gemeente terecht. Voor 14 0524 geldt hetzelfde tussen Coevorden en Emmen: het is het hoofdnummer van Coevorden, maar ook Emmenaren die 14 0524 bellen komen, door het inspreken van hun gemeentenaam, gewoon in het Klantcontactcentrum van Emmen terecht. In de toekomst zal ook een deel van de gemeente Hardenberg hiervan gebruik maken. Zodoende hoeven alle inwoners van deze gemeenten alleen maar hun eigen netnummer te onthouden en er een 14 voor te toetsen".

Het 14+ nummer is een project van het ICTU, wat valt onder het ministerie van BZK. Het is de eerste stap onderweg naar een multichannel loket voor de overheid. Met één duidelijke ingang voor alle vragen en transacties. Dat is de oplossing waaraan de Rijksoverheid momenteel werkt samen met gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties. Gemeenten zullen deze ingang gaan vormen. Met als belangrijkste doel een toegankelijke, informatieve en dienstverlenende overheid te realiseren. Dit is geheel in lijn met de visie van de commissie Gemeentelijke Dienstverlening (commissie Jorritsma) en het Nationaal Urgentieprogramma van de commissie Postma/Wallage.