Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen verboden vuurwerkbezit

Nijmegen, 23-12-2009 o Een 43-jarige man uit Huissen is dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in Nijmegen terwijl hij kort daarvoor elf rollen illegaal vuurwerk had binnengehaald. De partij van in totaal 107 kilo verboden vuurwerk is afgevoerd en wordt vernietigd. Dezelfde avond ging het vuurwerkteam naar een volgende partij verboden vuurwerk. Even later werd in Weurt een 46-jarige man aangehouden met ruim 90 kilo verboden vuurwerk.

Het vuurwerkteam van de politieregios Gelderland-Midden en Zuid kwam de levering van de 43- en 46-jarige mannen op het spoor naar aanleiding van een anonieme tipgever. Uit onderzoek van het vuurwerkteam bleek al snel dat de 43-jarige man uit Huissen een forse partij verboden vuurwerk geleverd zou krijgen. Ook de locatie van de levering kwam het vuurwerkteam kort daarna op het spoor en zo konden zij de 43-jarige man aanhouden bij zijn auto, waar het vuurwerk in lag. De man is overgebracht voor verhoor naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen.

200 kilo

Even later, dinsdagavond om 18.45 uur, kon het vuurwerkteam de geleverde partij van de 46-jarige man uit Weurt onderscheppen. Deze partij weegt in totaal ruim 90 kilo en bestond uit meerdere soorten illegaal vuurwerk zoals flowerbeds, Chinese rollen en lawinepijlen. De 46-jarige man uit Weurt is aangehouden en tevens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij elkaar nam het vuurwerkteam dinsdag een kleine 200 kilo verboden vuurwerk in beslag.

(13)

Het in beslag genomen vuurwerk

Laatst gewijzigd 23-12-2009 13:41 | © Regio Gelderland-Zuid |