Rechtbank Alkmaar


Ook tweede tiener veroordeeld voor belaging en mishandeling in Egmond

Alkmaar, 23 december 2009 - De rechtbank te Alkmaar heeft een minderjarige verdachte veroordeeld wegens belaging en mishandeling van een destijds 14-jarige jongen.

De rechtbank achtte bewezen dat de verdachte samen met een andere jongen het slachtoffer vorig najaar gedurende een aantal maanden stelselmatig heeft lastig gevallen en bedreigd. Daarnaast is ook de mishandeling van de jongen bewezen geacht.

In overeenstemming met de eis van de officier van justitie heeft de rechtbank jeugddetentie opgelegd, waarvan een gedeelte van 6 maanden in voorwaardelijke vorm. Het onvoorwaardelijke gedeelte van die straf is bepaald op de duur van het door de veroordeelde reeds ondergane voorarrest. Van zwaarwegend belang is daarbij geoordeeld dat de veroordeelde inmiddels door de kinderrechter onder toezicht is gesteld en in dat kader is geplaatst in een instelling voor gesloten jeugdzorg.

Gedurende een proeftijd van twee jaar zal veroordeelde zich aan een aantal voorwaarden moeten houden, waaronder het opvolgen van aanwijzingen van Bureau Jeugdzorg. Doet hij dit niet, dan kan de voorwaardelijke straf alsnog ten uitvoer worden gelegd. De rechtbank heeft de verdachte ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer.

De andere minderjarige dader werd op 10 september jl. door de rechtbank veroordeeld tot 8 maanden jeugddetentie, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met eveneens een proeftijd van twee jaar.

Bron: Rechtbank Alkmaar
Datum actualiteit: 23 december 2009 Naar boven