Provincie Flevoland


* Harry Dijksma vertrekt als gedeputeerde

Ren van Diessen voorgedragen als opvolger Harry Dijksma

Publicatiedatum: 23 december 2009

De VVD Statenfractie van Flevoland heeft unaniem Ren van Diessen gekozen als kandidaat gedeputeerde. Hijis de beoogde opvolger van Harry Dijksma, die per 1 februari 2010 vertrekt.Van Diessen geeft aan veel zin te hebben in deze functie. 'Ik ken Flevoland net als ieder ander als een bedrijvige provincie met grote ambities. Ik zie het als een uitdaging om daar aan de slag te mogen gaan.'

Ren van Diessen heeft zijn sporen verdiend in zowel gemeentelijk als provinciaal bestuur. Hij heeft ervaring op de beleidsterreinen van financin, verkeer en vervoer, economie, milieu, ruimtelijke ordening en Europa. Hij wordt in staat geacht het VVD beleid waaronder zorgvuldige financin, snelle realisering verbreding Gooiseweg en de in ontwikkeling zijnde Luchthaven Lelystad te continueren. Hij is bereid gevonden om voor de periode tot aan de provinciale verkiezingen van maart 2011, de vacature te vervullen en zijn bestuurlijke kwaliteiten in te zetten voor Flevoland.

Achtergrond

Ren van Diessen (57) is woonachtig in Tilburg. Naast een loopbaan van bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, is hij ruim 32 jaar actief voor de VVD als wetenschappelijk medewerker, raadslid, wethouder, statenlid en gedeputeerde. Momenteel is Ren zelfstandig consultant en ondernemer associ bij Boer en Croon. Hij is in 1976 afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg met als afstudeervakken Openbare Financin en Monetaire Economie. Hij en zijn partner, Ccile Franssen, hebben samen 3 kinderen (30, 27 en 23).