Gemeente Almelo

Moderne nieuwbouw voor Dimence in Almelo

23 december 2009 - Op 22 december tekenden vertegenwoordigers van de gemeente Almelo en Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, een intentieverklaring tot een samenwerking ten behoeve van het project nieuwbouw Westerdokgebied. Dit is de start voor een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwbouwplannen van Dimence in Almelo. Bedoeling is om volgend jaar een samenwerking aan te gaan die er op is gericht alle zorg van Dimence in de gemeente Almelo te huisvesten in deze nieuwe locatie, gericht op de zorg van de toekomst.

Dimence wil het aantal locaties in Almelo terugbrengen door vervangende nieuwbouw te realiseren voor kliniek Westeres (Boddenstraat), en de locaties aan de Hanzelaan, de Wierdensestraat, de Egbert Gorterstraat en het Stationsplein. Door interne verhuizingen komt de locatie Oostermaat te vervallen. Nu de intentieverklaring getekend is, kunnen de bouwplannen verder uitgewerkt worden. De voorbereiding voor het bouwplan start volgend jaar.

De samenwerking richt zich op ontwikkeling van combinaties van zorg, behandelen, wonen en welzijn. "Dimence wil met de nieuwbouwplannen de kwaliteit van zorg verhogen door een nieuwe zorgvisie en een nieuwe manier van werken als uitgangspunt te nemen", aldus regiodirecteur Peter Bournas van Dimence. "Voor en tijdens de nieuwbouw houden we al rekening met de processen in de patiëntenzorg en hoe het nieuwe gebouw ons straks kan ondersteunen bij onze manier van werken. Hierbij gaan we uit van nieuwe zorgconcepten die naast uitstekende zorg ook gericht zijn op gastvrijheid. We stellen de patiënt zodoende centraal bij het inrichten van de organisatie."