Gemeente Diemen


Vaststelling bestemmingsplannen Vierde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen en Vijfde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen

De gemeenteraad van Diemen heeft bij besluit van 17 december 2009, nr. 09-72, de bestemmingsplannen Vierde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen en Vijfde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen ongewijzigd vastgesteld. Deze bestemmingsplannen liggen met ingang van 28 december 2009 tot en met 8 februari 2010 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken zijn ook hier te raadplegen:
Kennisgeving
Nota van beantwoording

Gewaarmerkte raadsvoordracht

Gewaarmerkt raadsbesluit

Brief projectdirecteur IJburg
Vierde partiële herziening: aanpassen wegprofiel Diemerpolderweg/Weteringweg
De Vierde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen is het planologisch juridisch kader voor het aanpassen van het wegprofiel van de Diemerpolderweg inclusief het naastgelegen fietspad, ten noorden van de afrit Diemen en voor een extra opstelstrook voor auto's aan de oostkant van de Weteringweg, ten zuiden van de afrit Diemen, tussen de Rijksweg A1 en de spoorlijn Amsterdam-Weesp. De stukken liggen tot en met 8 februari 2010 ter inzage in het gemeentehuis maar zijn ook hier te raadplegen:
Toelichting 4e wijziging (NB: dit bestand is 7 Mb) Gewaarmerkte regels 4e wijziging
Gewaarmerkte plankaarten 4e wijziging

Vijfde partiële herziening: Boogviaduct
De Vijfde Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Diemen is het planologisch juridisch kader ter realisatie van een boogviaduct nabij het knooppunt Diemen, waarmee de oostelijke ontsluitingsweg IJburg aansluit op de Rijksweg A9 richting Amsterdam-Zuidoost. De stukken liggen tot en met 8 februari 2010 ter inzage in het gemeentehuis maar zijn ook hier te raadplegen:
Toelichting 5e wijziging (NB: dit bestand is 6 Mb)

Gewaarmerkte regels 5e wijziging

Gewaarmerkte plankaarten 5e wijziging
Beroep
Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Diemen naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 29 december 2009 tot en met 8 februari 2010, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

---