Gemeente Nieuwegein


Binnenstad verrijkt met Kerstbomen

dinsdag, 15 december 2009
De binnenstad is deze week twee prachtige kerstbomen met duurzame verlichting rijker. Ze staan op het marktplein en bij De Kom. Hiermee vervult de gemeente de wens van de bewoners en winkeliers van de binnenstad.

Bewoners en winkeliers van de Binnenstad hebben regelmatig te maken met overlast wanneer het gaat om de werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe binnenstad. Mogelijkheden waarbij de gemeente de bewoners en winkeliers hen tegemoet kan komen, worden aangegrepen. De wens om de stad te verrijken met kerstbomen, is daar een voorbeeld van.

Duurzame kerstverlichting in kerstboom binnenstad Duurzaam

Sinds dit jaar brandt duurzame verlichting in de kerstboom. De lampen die worden gebruikt zijn 2 Watt en zijn vergelijkbaar met een traditionele verlichting van 15 Watt. Ook gaan ze 25 keer langer mee dan de traditionele verlichting.
Dit past binnen het gevoerde beleid van de gemeente waarbij extra aandacht uitgaat naar duurzaamheid.

Samenwerking

De realisatie van de kerstbomen in de Binnenstad is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de gemeente en Corio.

Voorbereidingen

Door de gemeente is onder andere de Visbank verwijderd, de stroomvoorziening is ondergronds aangelegd, de parkeerplaats is opnieuw bestraat en de plek voor de kerstboom voorbereid. Bij De Kom is gekeken waar de boom te realiseren was, zonder dat deze de veiligheid in gevaar zou brengen. Een extra stroomvoorziening is daar gerealiseerd en De Kom stelt haar stroom beschikbaar. Corio zorgt voor de verlichting in de kerstboom op de markt.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Nieuwegein is op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de stad. Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u via het Infocentrum Binnenstad, 030-752 6300, infobinnenstad@nieuwegein.nl en www.nieuwnieuwegein.nl.