Gemeente Bodegraven

Bodegraven
(23-12-2009)

Veel animo voor plastic inzameling in Bodegraven

In november is Cyclus gestart met het inzamelen van plastic verpakkingsafval in Bodegraven en 13 andere gemeenten in de regio. Er is tijdens de eerste regionale inzamelronde ruim 81.000 kilo plastic ingezameld. Omgerekend betekent dat zo'n 0,7 kilo per huishouden.

Niet alleen in Bodegraven zijn inwoners enthousiast aan de slag gegaan met het scheiden van plastic afval, ook in veel andere gemeenten in Nederland. De 12 Plastic Hero zakken uit het startpakket blijken niet voldoende te zijn om een langere periode plastic afval apart te houden. Nedvang (de organisatie die de verpakkingsindustrie vertegenwoordigt) kan niet op korte termijn voldoende nieuwe zakken regelen.

Cyclus en de gemeente zetten alles in het werk om de uitgiftepunten in Bodegraven zo snel mogelijk te bevoorraden met de juiste zakken. In de tussentijd willen we het enthousiasme in Bodegraven natuurlijk wel vasthouden. Want het apart houden van plastic is goed voor het milieu. Daarom gelden er tijdelijk andere regels voor de zakken:


* Gebruik voor het apart houden van plastic afval de Plastic Hero-zakken uit het startpakket

* Zijn de Plastic Hero-zakken op, gebruik dan andere, stevige, doorzichtige zakken

* Het is niet toegestaan grijze huisvuilzakken te gebruiken voor plastic. Deze zakken worden tijdens de inzamelronde voor plastic afval niet meegenomen.

Op het moment dat de uitgiftepunten zijn bevoorraad met voldoende zakken voor plastic, informeren wij u hier uiteraard direct over. Kijk voor meer informatie over het scheiden van plastic afval op www. cyclusnv.nl/plastic of bel Cyclus, tel.(0182) 547 500.