HumanCapitalCare neemt ArBo Zorgmanagement en WOSM over

23/12/2009 16:23

HumanCapitalCare

HumanCapitalCare neemt ArBo Zorgmanagement en WOSM over

Arbo- en gezondheidsdienst HumanCapitalCare kijkt terug op een goed jaar. Ondanks de recessie realiseerde de organisatie een groei van 8%. Met de overnames van ArBo Zorgmanagement B.V. in Oosterhout (per 1 november jl.) en WOSM B.V. in Bilthoven (per 1 januari 2010) verstevigt HumanCapitalCare haar positie als onafhankelijke, gecertificeerde, vooruitstrevende speler op het gebied van arbo en gezondheid in Nederland. Er ontstaat een organisatie met een totaal personeelsbestand van ruim 260 medewerkers, waarvan een groot aantal bedrijfsartsen en adviseurs, een klantenbestand in alle branches en sectoren met circa 200.000 aangesloten werknemers en een omzetverwachting voor 2010 van euro 21 miljoen.

Dienstverlening

ArBo Zorgmanagement heeft zich sinds haar bestaan vanaf 1999 met name gericht op het terugdringen van verzuim en het verbeteren van arbeidsomstandigheden bij haar klanten.

WOSM is onafhankelijke specialist op het gebied van gezondheidsbevordering, preventie, arbobeleid, ziekteverzuim en re-integratie. Sinds 2002 is de organisatie werkzaam op het gebied van arbodienstverlening. Vanaf 2008 maakt WOSM onderdeel uit van het Nederlands Zorg Centrum (NZC). De laatste jaren is vitaliteit een belangrijk speerpunt voor WOSM.

De focus van arbo- en gezondheidsdienst HumanCapitalCare ligt vooral op preventie van uitval, op integraal gezondheidsmanagement. Vanuit de gedachte 'samen werken aan gezondheid' adviseert en ondersteunt HumanCapitalCare organisaties bij een positieve en op gezondheid gerichte aanpak van werk en arbeidsomstandigheden. Het doel hierbij is het verhogen van productiviteit, kwaliteit en resultaat door het creëren van optimale arbeidsomstandigheden en het beschikken over competente, gemotiveerde en gezonde medewerkers. Kwaliteit, vernieuwingsdrang, ontwikkelkracht in ICT-oplossingen en organisatiekracht dragen bij aan oplossingen die mede het toekomstig succes van klanten bepalen.

Backoffice

Voor ArBo Zorgmanagement en WOSM betekent gebruikmaking van de backoffice van HumanCapitalCare een welkome uitbreiding van de dienstverlening naar de klanten. Het ICT-team van HumanCapitalCare heeft in de afgelopen jaren bijzondere internetapplicaties ontwikkeld. Ten behoeve van leidinggevenden en personeelsmanagers is er het volledig online verzuim-managementinformatiesysteem e-care, dat HumanCapitalCare haar klanten via internet aanbiedt. Naast verzuim- en hersteldregistratie bevat e-care managementinformatie en rapportage op bedrijfs-, afdelings- en personeelsniveau.

Voor werknemers van klanten is er my-care, het volledig online persoonlijk gezondheidsdossier. HumanCapitalCare heeft deze internetapplicatie ontwikkeld om medewerkers na een preventief medisch onderzoek toegang te geven tot hun persoonlijk gezondheidsdossier.

Landelijke spreiding

Door de aanwezigheid van HumanCapitalCare met de holding in Eindhoven, regiokantoren in Hengelo, Son, Breda, Maastricht Airport en Amsterdam, vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Veghel, Helmond én in Oosterhout en Bilthoven, is een landelijke spreiding bereikt. Dat betekent met name efficiency ten aanzien van de capaciteit van bedrijfsartsen en andere professionals.

Klantenbestand

Het klantenbestand van HumanCapitalCare bevindt zich in uiteenlopende branches en sectoren, met name in de industrie, het onderwijs, de zakelijke dienstverlening, de luchtvaart, technologie, de kunst-, cultuur- en amusementsector en overheidsinstanties.

Werkmaatschappijen

Tot HumanCapitalCare B.V. behoren naast ArBo Zorgmanagement B.V. en WOSM B.V. de werkmaatschappijen HumanCapitalCare Arbozorg B.V., Schermer Trommel & de Jong B.V. en IT & Care B.V.





http://www.humancapitalcare.nl