Sneeuwschade loopt verder op bij Interpolis

23/12/2009 16:38

Interpolis Verzekeringen N.V.

Sinds de intrede van het winterweer vorige week donderdag heeft Interpolis ruim 4000 extra schademeldingen binnen gekregen. Het totale schadebedrag is inmiddels de 4 miljoen euro gepasseerd.

Daarmee ligt het aantal meldingen zo'n 30% hoger dan op normale werkdagen. Begin deze week ging het met name om verkeersschades. Het doorglijden bij remmen, maar vooral veel parkeerschades in woonstraten en parkeerterreinen waar niet gestrooid was, waren daarvan de oorzaak. Nu de dooi intreedt, ziet Interpolis een toename van het aantal meldingen van vorstschades. Zolang het vriest zijn deze schades vaak nog niet zichtbaar.

Hoewel de ergste sneeuwoverlast voorbij lijkt, adviseert de verzekeraar om de komende dagen alert te blijven in het verkeer. Ook bij het gebruik van winterbanden raadt Interpolis zijn klanten aan voorzichtig te rijden, afstand te verdubbelen en snelheid te matigen. Want hoewel is aangetoond dat winterbanden een positief effect hebben op grip, constateert Interpolis ook een psychologisch effect bij bestuurders. Doordat automobilisten zich veiliger wanen, zijn ze geneigd harder te rijden dan ze zonder winterbanden zouden doen.

Klanten die hun schade willen melden, kunnen ook tijdens de feestdagen gewoon terecht bij Interpolis.