Deelgemeente Oud-West Amsterdam


niet door

---

Plan voor Hallencomplex gaat niet door

23 december 2009
Het plan om het Hallencomplex tot cultureel uitgaanscentrum te ontwikkelen gaat niet door. Aanleiding tot het stopzetten van het plan is de huidige economische situatie. De afgelopen anderhalf jaar heeft Burgfonds, de ontwikkelaar en beoogd exploitant van het Hallencomplex, gezocht naar mogelijkheden om het plan financieel haalbaar te maken. Die zijn uiteindelijk niet gevonden.

Begin december besloten de Centrale Stad en Woonstichting De Key om niet deel te nemen aan een consortium De Hallen. Twee weken geleden werd bekend dat het ministerie van OC&W geen subsidie beschikbaar stelt voor het Hallencomplex. Het stadsdeel en Burgfonds zijn naar aanleiding hiervan tot de conclusie gekomen dat het plan financieel niet haalbaar is. Er is besloten de overeenkomst voor de ontwikkeling van het Hallencomplex per direct te ontbinden.

Het stadsdeel beraadt zich thans op de mogelijkheden tot ontwikkeling van het Hallencomplex. In dat kader organiseert het stadsdeel op 14 januari 2010 een brainstorm met de Denktank De Hallen en met buurtbewoners. Het streven is om op 2 februari 2010 een debat in de deelraad te houden. Tijdens dit debat zullen de verschillende mogelijkheden besproken worden.

---