Gemeente Oldenzaal


College stelt beleidsplan Civieltechnische kunstwerken vast

23 december 2009

De gemeente Oldenzaal beheert op dit moment 74 civieltechnische kunstwerken, zoals bruggen, tunnels, (keer)muren en duikers. Met het vaststellen van het beleidsplan en het beschikbaar stellen van de nodige extra middelen zorgt de gemeente ervoor dat de kunstwerken hun technische levensduur halen tegen zo laag mogelijke onderhoudskosten.

De gemeente Oldenzaal heeft een beleidsplan opgesteld, waarin het benodigde onderhoud in de komende jaren voor deze kunstwerken is beschreven. Hierbij wordt de nadruk gelegd op `goed rentmeesterschap': het zo lang mogelijk in stand houden van de objecten tegen zo laag mogelijke kosten. Dit plan is opgesteld, omdat voor veel van deze kunstwerken de komende jaren het onderhoud zich steeds meer aandient en dat hiervoor onvoldoende geld beschikbaar is.

Indien de raad dit plan onderschrijft, wordt het beschikbaar stellen van het benodigde geld te zijner tijd afgewogen bij de Perspectiefnota 2011 en vindt definitieve besluitvorming in de begrotingsbehandeling van 2011 plaats.