Gemeente Haaren


zaken bestemmingsplan "Centrum Haaren"

Stand van zaken bestemmingsplan "Centrum Haaren"

Op vrijdag 4 december 2009 heeft de raad van State drie verzoeken om voorlopige voorziening behandeld tegen het bestemmingsplan "Centrum Haaren".

De indieners hebben de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak verzocht om het bestemmingsplan te schorsen tot er een uitspraak is gedaan over de tegen het bestemmingsplan ingediende beroepen.

De voorzitter heeft op basis van de ingebrachte argumenten om het plan te schorsen op 21 december 2009 besloten om daadwerkelijk tot schorsing van het bestemmingsplan over te gaan. Dit betekent dat nu nog geen bouwvergunning kan worden verleend voor de bouw van het multifunctioneel centrum (MFC).

Het plan is geschorst omdat er in het bestemmingsplan onvoldoende mogelijkheden zijn tot het aanbrengen en waarborgen van afschermende voorzieningen tussen het MFC en de nabijgelegen begraafplaats. In de komende periode treedt onze gemeente in overleg met 't Heem die ontwikkelaar is van onder andere het MFC. De gemeente gaat samen met 't Heem bekijken welke opties er zijn om met de realisatie van het MFC de rust en ingetogenheid van de begraafplaats alsnog te waarborgen.

Naar verwachting vindt medio 2010 de behandeling plaats van de 7 beroepen die tegen het bestemmingsplan zijn ingediend.