Gemeente Geldermalsen

Verkeersregelinstallatie centrum Geldermalsen langdurig uitgeschakeld

Gemeentebestuur roept verkeersdeelnemers op voorzichtig te zijn Een stroomstoring had enkele dagen geleden tot gevolg, dat ook de verkeersregelinstallatie op de kruising van de Rijksstraatweg en Herman Kuijkstraat in het centrum van Geldermalsen uit viel. Sindsdien is op allerlei manieren tevergeefs geprobeerd deze installatie weer in werking te krijgen. Inmiddels is duidelijk, dat de installatie dusdanig verouderd is, dat eigenlijk totale vervanging de enige oplossing betekent. Het gaat dan om een forse investering en in verband met de voorgenomen herinrichting van zowel de Herman Kuijkstraat als de Rijksstraatweg in de loop van 2010 is die investering op dit moment niet verstandig.

Er bestaat een hele kleine kans op een tijdelijke oplossing. Hieraan kan pas echter pas vanaf de eerste week in januari worden gewerkt, een werk wat vervolgens ook nog eens circa vier weken zal gaan duren.

Voorlopig blijft de verkeersregelinstallatie dus buiten gebruik. Ter plaatse is er daardoor sprake van een verkeersonveilige situatie waarin alle weggebruikers dringend wordt geadviseerd bijzonder goed uit te kijken en daarbij vooral rekening te houden met fietsers en voetgangers. Voor hun eigen veiligheid wordt overstekende fietsers en voetgangers geadviseerd gebruik te maken van de oversteekplaatsen ter hoogte van de

* Emmalaan of Geldersestraat (oversteken Rijksstraatweg)
* Kerkstraat of Geldersestraat/Koninginnelaan (oversteken Herman Kuijkstraat)

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258